Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟ: Βασιλική οικογένεια είναι χορηγός της Αλ Κάιντα



Πρώην μαχητής της Αλ Κάιντα ανέφερε ότι σχεδίαζε να ρίξει το προεδρικό αεροσκάφος των ΗΠΑ

Αυτό κι αν είναι «βόμβα». Φυλακισμένο πρώην μέλος της Αλ Κάιντα, άνοιξε το στόμα του και προχώρησε σε μία αποκάλυψη – σοκ. Ο πρώην μαχητής της Αλ Κάιντα είπε ότι μία επιφανή βασιλική οικογένεια της Αλ Κάιντα, ήταν ένας εκ των βασικών χρηματοδοτών της τρομοκρατικής οργάνωσης τη δεκαετία του 1990.

Μάλιστα, όπως ισχυρίστηκε ο κρατούμενος σε φυλακές υψίστης ασφαλείας, συζήτησε ο ίδιος με μέλος της διπλωματικής αποστολής της Σαουδικής Αραβίας στην Ουάσιγκτον σχέδιο για την κατάρριψη του προεδρικού αεροσκάφους των Ηνωμένων Πολιτειών με πύραυλο Stinger.
Το όνομα του πρώην μέλους της Αλ Κάιντα είναι Ζακαρίας Μουσάουι, ο οποίος έστειλε τον περασμένο χρόνο επιστολή στον δικαστή Νέας Υόρκης Τζορτζ Ντάνιελς, ο οποίος εξετάζει προσφυγή συγγενών θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 εναντίον της Σαουδικής Αραβίας. Ο Μουσάουι εξέφρασε την επιθυμία να καταθέσει για την εν λόγω υπόθεση. Yστερα από μακρόχρονες διαπραγματεύσεις με τις αμερικανικές αρχές, μια ομάδα νομικών τον επισκέφθηκε στη φυλακή και τον ανέκρινε επί δύο ημέρες, τον περασμένο Οκτώβριο.
Εδώ και αρκετά χρόνια υπάρχουν ενδείξεις ότι πλούσιοι Σαουδάραβες παρέσχον υποστήριξη στον μπιν Λάντεν- γόνο Σαουδάραβα μεγιστάνα στον τομέα των κατασκευών- και την ίδια την Αλ Κάιντα, προ των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001. ΗΠΑ και Σαουδική Αραβία συνεργάστηκαν στενά για τη χρηματοδότηση των ισλαμιστών ανταρτών που πολέμησαν τον Σοβιετικό Στρατό στο Αφγανιστάν τη δεκαετία του 1980. Ωστόσο, η έκταση και η φύση της Σαουδαραβικής ανάμιξης στην Αλ Κάιντα, όπως και το κατά πόσο αυτή επεκτάθηκε στον σχεδιασμό και τη χρηματοδότηση των επιθέσεων εναντίον των Δίδυμων Πύργων και του Πενταγώνου, παραμένουν ανοιχτά, διαφιλονικούμενα ζητήματα.

Η κατάθεση του Μουσάουι, η οποία καλύπτει 100 σελίδες εγγράφων, προσφέρει καινούργια στοιχεία για τα επίμαχα ζητήματα.

Επίσημη ανακοίνωση: Ο Μουσάουι είναι ψυχικά διαταραγμένος

Σε ανακοίνωση της Σαουδαραβικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον σημειώνεται ότι η ειδική εξεταστική επιτροπή που συγκροτήθηκε στις ΗΠΑ για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου απέρριψε όλες τις κατηγορίες περί χρηματοδότησης της Αλ Κάιντα από το βασίλειο ή από αξιωματούχους του. Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι ο Μουσάουι είναι ένας ψυχικά διαταραγμένος εγκληματίας, οι αιτιάσεις του οποίου δεν έχουν την παραμικρή αξιοπιστία. Παρότι ο Μουσάουι είχε χαρακτηριστεί ψυχοπαθής από ψυχολόγο ο οποίος κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη του, το δικαστήριο έκρινε ότι ήταν αρκετά λογικός, ώστε να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Το 2006, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για συμμετοχή σε τρομοκρατικές ενέργειες και στάλθηκε στην πιο αυστηρή φυλακή υψίστης ασφαλείας επί αμερικανικού εδάφους, στο Κολοράντο.
Οι κατηγορίες του Μουσάουι έρχονται σε μια ευαίσθητη στιγμή για τον βασιλικό οίκο των Σαούντ. Λιγότερο από δύο εβδομάδες έχουν κυλήσει από το θάνατο του βασιλιά Αμπντάλα, το θρόνο του οποίου κατέλαβε ο αδελφός του, βασιλιάς Σαλμάν.
Μετά τις αραβικές εξεγέρσεις του 2011, εμφανίστηκαν αρκετές τριβές μεταξύ των Σαουδαράβων ηγετών και της κυβέρνησης Ομπάμα γύρω από τον χειρισμό της αναστάτωσης στην ευρύτερη περιοχή. Στην κατάθεσή του, ο Μουσάουι υποστήριξε ότι συναντήθηκε με τον τότε διάδοχο Σαλμάν και άλλα μέλη του βασιλικού οίκου, παραδίδοντάς τους γράμματα του Οσάμα μπιν Λάντεν.


Πηγή : news.makedonias.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου