Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Τα «επαναστατικά συμβούλια» στην Ν.Δ. θα είχαν ουσία να υπήρχαν και την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας ώστε να προστατεύουν την αξιοπρέπεια των Ελλήνων.



Γράφει ο Κώστας Βουκελάτος

Τραπέζια, μηνύματα στα social media και άρθρα ευθείας επίθεσης στο Αντώνη Σαμαρά από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που του λένε ευθέως και πλαγίως «Φύγε με αξιοπρέπεια τώρα που έχεις την ευκαιρία».

Τι περίμενε ο Σαμαράς μετά την εκλογική ήτα;

Θεός ο Σαμαράς και πρέπει να μείνει μην τυχόν και χρειαστεί να έρθει και πάλι να μας «σώσει»;

Η αλήθεια είναι ότι ο Σαμαράς και η κυβέρνηση του μαζί με τους περισσότερους υπουργούς που πέρασαν και ειδικά κάποιους τραγικούς όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης έδωσαν θάρρος στον χωριάτη δηλαδή στην τρόικα και τους δανειστές και μας ανέβηκαν στο κρεβάτι.

Η αλήθεια είναι όμως ότι ο Σαμαράς μας κράτησε σε μια δύσκολη στιγμή αλλά πώς μας κράτησε, ξεπουλώντας τα πάντα και δίνοντας τα πάντα χωρίς ίχνος όπως φαίνεται και από τις αντιδράσεις των Ευρωπαίων διαπραγμάτευσης αδιαφορώντας για την αξιοπρέπεια των Ελλήνων και την συνεχιζόμενη εξαθλίωση τους.

Και εδώ θα συμφωνήσουν πολύ με αυτό που είπε ο Ευάγγελος Αντώναρος : «Ήταν ο χειρότερος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης», και όταν κάποιοι του απάντησαν ότι «παρ’ όλα αυτά ο κ. Σαμαράς ήταν εργατικός», τους είπε ότι «η εργασιομανία δεν είναι απόδειξη αποτελεσματικότητας και ο πρωθυπουργός δεν είναι γραμματέας σε δήμο να ασχολείται ο ίδιος με θέματα ελάσσονος σημασίας χάνοντας τα σημαντικά».

Η τακτική της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου δίνοντας τα πάντα στους δανειστές και παίρνοντας τα πάντα από τους Έλληνες δεν το λες και επιτυχημένη συνταγή!
 Συμφεροντολογική παράταση ζωής το λες γιατί όταν στα παίρνω όλα και δεν μιλάς είμαι ευχαριστημένος και επειδή με έχεις μάθει έτσι και μου λένε τα στελέχη σου και ευχαριστώ θα ζητάω και άλλα και άλλα αδιαφορώντας για την Ελλάδα και τους Έλληνες όπως κάνεις και εσύ που τους κυβερνάς και μου τα δίνεις όλα νομίζοντας ότι θα παραμείνεις στην εξουσία με αυτό τον τρόπο για πάντα.

Η ΝΔ έχασε σταδιακά τα τελευταία πέντε χρόνια τα βασικά της χαρακτηριστικά και μεταλλάχτηκε η εικόνα της έχασε τον μεσαίο χώρο και την κοινωνική ευαισθησία της, απομακρύνθηκε και δεν την στήριξε ούτε ο κόσμος της.

Ήταν σίγουρο ότι θα γεννιόταν ένα επαναστατικό συμβούλιο μετά τις εκλογές για να απομακρύνει τον Σαμαρά αλλά αυτό που θα πρέπει να κριτικάρει ο κόσμος και να ρωτήσει τους «επαναστάτες» είναι :
Γιατί τώρα και κατόπιν εορτής όλη αυτή η κριτική στον Σαμαρά;

Που ήσασταν αυτά τα χρόνια ως κυβερνητικοί βουλευτές να επαναστατήσετε ώστε να πιεστεί να διαπραγματευτεί ο Σαμαράς και οι παρατρεχάμενοι του κάποια στιγμή και για τους Έλληνες και την αξιοπρέπεια τους και όχι για το πόσα θα κερδίσουν οι δανειστές;

Κανένας δεν αντιδρούσε στην καταστροφική τακτική που ακολουθούσε η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και τώρα μετά την συντριβή τρέχουν να διασώσουν το κόμμα γιατί αυτός τους ενδιαφέρει περισσότερο η πολιτική στέγη και για τα άλλα βλέπουμε.

Η κατάσταση που επικρατεί στην Ν.Δ. είναι έκρυθμη και δεν λείπουν και οι αλεξιπτωτιστές οι μεταγραφές δηλαδή που έφερε ο Σαμαράς στην Νέα Δημοκρατία τα τελευταία 4 χρόνια, νομίζοντας έτσι ότι θα εδραιώσει την θέση του και ορισμένοι νομίζουν ότι μπορούν να φλερτάρουν με την αρχηγία.

Ξεκίνησαν λοιπόν τα όργανα της παράταξης, αργά μεν και κατόπιν εορτής με πρώτη την Μαριέττα Γιαννάκου που έκανε την αρχή πήρε την πρωτοβουλία και ανταποκρίθηκαν η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Νίκος Δένδιας, η Όλγα Κεφαλογιάνη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο Εύαγγελος Αντώναρος, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης.

Φυσικά από τέτοια τραπέζια έλειπαν  γιατί δεν προσκλήθηκαν και σωστά όλοι αυτοί που δεν έχουν την απαιτούμενη ιστορία και για να συμμετέχουν σε τέτοιες σοβαρές εξελίξεις και λόγω των ακραίων ιδεολογικών τοποθετήσεων τους και μιλάμε για τους Σαμαρικούς Μάκη Βορίδη και Άδωνι Γεωργιάδη.

Η απουσία του Βαγγέλη Μειμαράκη που επικαλέστηκε ασθένεια σχολιάστηκε αρνητικά γιατί ο Βαγγέλας δεν είναι η οποιαδήποτε απουσία σε τέτοιες συζητήσεις που αφορούν το μέλλον της παράταξης, ο Μειμαράκης είναι κομμάτι ιστορίας της παράταξης.

Η αλήθεια είναι ότι κάθε μέρα που περνάει χωρίς αλλαγή ηγεσίας, τα ποσοστά της Ν.Δ. κατρακυλούν, δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο καθώς είναι ανοικτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τον Ιούνιο με πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα και χωρίς αλλαγή ηγεσίας η ΝΔ οδεύει σε ακόμα μεγαλύτερη ήττα.

Φυσικά έχουν  να κάνουν όλοι  με τον Σαμαρά που δεν θα διαστάσει να ξεπουλήσει ακόμα και συνεργάτες του και να τους θυσιάσει ως αποτυχημένους και υπεύθυνους για την όλη κατάσταση ώστε να εμφανιστεί ό ίδιος παραπλανημένος και σε κάθε περίπτωση θα παλέψει για να κρατήσει την ηγεσία με όλα τα μέσα που διαθέτει.

Δεν είναι εύκολος αντίπαλος και είναι διατεθειμένος όπως ακούγεται από εσωτερικούς του εχθρούς να διαλύσει και το κόμμα με τις πράξεις του εάν χρειαστεί αρκεί να μην χάσει την καρέκλα του.

Πρέπει όμως ο ίδιος ο Σαμαράς να ξεκινήσει τις διαδικασίες για την ηγεσία του κόμματος εάν σέβεται την ιστορία αυτής της παράταξης, γιατί αυτό που ήθελε το κατάφερε να γίνει πρόεδρος της Νέας Δημοκρατία και πρωθυπουργός της χώρας άσχετα εάν δεν τα κατάφερε ούτε στο ένα, ούτε στο άλλο και τώρα λόγοι αξιοπρέπειας επιβάλουν την αποχώρηση του.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου