Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Η ΑΕΚ δεν έρχεται… ήρθε!




ΚΥΠΕΛΛΟ
Ελαφρύ προβάδισμα πρόκρισης πήρε η γενναία ΑΕΚ, που απέσπασε ισοπαλία 1-1 στο Καραϊσκάκη από τον Ολυμπιακό

Υποτίμησε ή όχι την ΑΕΚ, το θέμα είναι ότι ο Ολυμπιακός μπήκε με... υφάκι στο γήπεδο. Υφάκι που μάλλον ενίσχυσε και ο Βίτορ Περέιρα με την απόφασή του να προχωρήσει σε εκτεταμένο ροτέισον στην 11άδα του.
Η Ένωση ουδόλως ασχολήθηκε με τα του αντιπάλου της βέβαια και καλά έκανε. Με πίεση ψηλά, αρκετό τρέξιμο στους κενούς χώρους και τρομερό κίνητρο (αυτό, πια, ήταν πασιφανές σε κάθε ενέργεια των ποδοσφαιριστών της) η ομάδα του Δέλλα έκανε τον Ολυμπιακό να συνειδητοποιήσει ότι η βραδιά θα ήταν δύσκολη.

Το δοκάρι του Μπαρμπόσα μόλις στο 4ο λεπτό ήταν μόνο η προειδοποίηση. Η απειλή έγινε πράξη ακριβώς 10 λεπτά αργότερα, όταν ο Αραβίδης γύρισε ωραία μέσα στην περιοχή και πλάσαρε εύστοχα τον Μέγερι μετά την πάσα του Σοϊλέδη. Αντίδραση; Μάλλον αναιμική. Κυκλοφορούσε την μπάλα βέβαια ο Ολυμπιακός, αλλά χωρίς κανέναν απολύτως κίνδυνο για την άμυνα της ΑΕΚ που άγγιξε το τέλειο στη λειτουργία της.

Ο Περέιρα κατάλαβε ότι αν διατηρούσε την ίδια 11άδα και στη συνέχεια, θα είχε σοβαρό πρόβλημα. Γι' αυτό λοιπόν έσπευσε να αντικαταστήσει στο 46' τον αρνητικό Σαντάνα και τον Φουστέρ με τους Μήτρογλου και Αφελάι και να γυρίσει το σύστημά του σε 4-4-2.

Αμέσως ο Ολυμπιακός έγινε πιο πιεστικός και μόλις στο 48' ο Διαμαντάκος (με τη βοήθεια του Μιλιβόγεβιτς) ισοφάρισε μετά το φάουλ του Φορτούνη. Η ΑΕΚ δεν πανικοβλήθηκε από την πλευρά της και επιχείρησε να μείνει ψηλά για να μην δεχτεί και έξτρα πίεση, γεγονός που απέφερε την ευκαιρία του Πλατέλλα στο 60'.

Στο 66' ο προπονητής του Ολυμπιακού εξάντλησε τις επιλογές του, ρίχνοντας στο παιχνίδι και τον Τσόρι, έτσι τουλάχιστον η ομάδα του να φτάσει στη νίκη, όμως η ομάδα που πλησίαζε με περισσότερες αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή ήταν η ΑΕΚ.

Υπήρχε λόγος. Οι γηπεδούχοι αποδείχθηκαν αναποτελεσματικοί στο να σταματούν την Ένωση ψηλά και συχνά βρίσκονταν εκτεθειμένοι, αφού η ΑΕΚ έβγαζε όμορφα την μπάλα από την άμυνά τους. Κάπως έτσι προέκυψε και η ευκαιρία του Αραβίδη (που κακώς ανακόπηκε με οφ-σάιντ), κάπως έτσι ο Ολυμπιακός παρέμεινε σχετικά ακίνδυνος.

Εξαίρεση αποτέλεσε η φάση του 90', όταν ο Ανέστης δεν υπολόγισε καλά τη σέντρα του Τσόρι, χωρίς όμως να το πληρώσει η ΑΕΚ. Το τελικό 1-1 δικαιώνει την Ένωση για τον τρόπο που αγωνίστηκε.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγερι, Σαλίνο, Σαντάνα (46' Μήτρογλου), Σιόβας, Μαζουακού, Εντιγκά, Μιλιβόγεβιτς, Ντουρμάζ, Φορτούνης, Φουστέρ (46' Aφελάι), Διαμαντάκος (66' Ντομίνγκες).
ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Σοϊλέδης, Γιόχανσον, Ανάκογλου, Μπαρμπόσα (72' Ρόβας), Μάνταλος (87' Κρισάντους), Πλατέλλας (93' Σαρρής), Αραβίδης.

MVP
Στο πρώτο μεγάλο του ντέρμπι με τη φανέλα της ΑΕΚ, ο Χρήστος Αραβίδης κατέθεσε τα διαπιστευτήριά του. Σκόραρε το μοναδικό γκολ της Ενωσης για να βάλει την ομάδα του μπροστά στο σκορ, ταλαιπώρησε τους στόπερ του Ολυμπιακού, ανεκόπη λανθασμένα όταν βγήκε τετ-α-τετ στο 76'. Μεγάλη αγωνιστική πρόοδος για τον Έλληνα φορ που δουλεύει διαρκώς και αυτό φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο.

Αδύναμος κρίκος
Κινητός κίνδυνος για την άμυνα του Ολυμπιακού ήταν ο Σαντάνα στο πρώτο μέρος, αναγκάζοντας τον Περέιρα να τον αντικαταστήσει στο ημίχρονο και να βάλει σε θέση στόπερ, έναν αμυντικό χαφ (Μιλιβόγεβιτς).

Δεν φάνηκε η διαφορά
Κανείς, μα κανείς δεν κατάλαβε ότι τις δύο ομάδες χωρίζει μία ολόκληρη κατηγορία. Άλλωστε το ρόστερ της ΑΕΚ είναι επιπέδου Superleague. Kαι όχι στα λόγια, στην πράξη. Η ομάδα του Δέλλα, ακομπλεξάριστη, σωστά δουλεμένη, φρέσκια, κοίταξε στα μάτια τον πολύ μεγάλο αντίπαλό της, που την υποτίμησε σαφώς. Η ρεβάνς του ΟΑΚΑ πλέον αποκτά χαρακτήρα τελικού για τη διοργάνωση. Χαράς ευαγγέλια για το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα.


Πηγή : sigmalive.com


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου