Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

ΕΛ.ΑΣ.: Προσχεδιασμένα τα επεισόδια




Προσχεδιασμένα ήταν τα επεισόδια στο γήπεδο της λεωφόρου Αλεξάνδρας στο ντέρμπι των «αιωνίων», σύμφωνα με τους αρμόδιους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας.

Μια ομάδα αποτελούμενη από 100 «ταλιμπάν»- όπως περιγράφονται οι χούλιγκαν- πήγε στο γήπεδο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, με σκοπό να προκαλέσουν επεισόδια. Φορούσαν ομοιόμορφες full face κουκούλες, είχαν πάνω τους λοστούς και αλυσίδες, είχαν κρύψει στην κερκίδα της Θύρας 13 ρόπαλα και δεκάδες πυρσούς. Κάποιοι από αυτούς φορούσαν ακόμα και ομοιόμορφα στρατιωτικού τύπου παντελόνια.

Αστυνομικοί με πολιτικά κατέγραψαν την Κυριακή με κρυφές φορητές κάμερες λεπτό προς λεπτό τα επεισόδια στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης». Όπως αναφέρουν, ωστόσο, είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνει η ταυτοποίηση των δραστών, καθώς φρόντισαν προκειμένου να κρύψουν τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους.

Για τον εντοπισμό των δραστών η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης της Βίας στους Αθλητικούς Χώρους προτίθεται να δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες που απεικονίζουν τους χούλιγκαν, με σκοπό την αναγνώρισή τους και την παροχή πληροφοριών.

Όσον αφορά στην έκθεση της ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια, πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι καταπέλτης για τον ΠΑΟ. Οι αστυνομικοί περιγράφουν αναλυτικά στο έγγραφό τους τα όσα συνέβησαν με χρονική ακρίβεια μέσα και έξω από τον αγωνιστικό χώρο, τα οποία αργότερα θα συμπληρωθούν με τα στοιχεία της δικογραφίας που σχηματίζουν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής.

Ενδεικτικά η έκθεση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει: «Στις 18:00 κατά την είσοδο του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Βαγγέλη Μαρινάκη στον αγωνιστικό χώρο περίπου 100 οπαδοί παραβίασαν τα κιγκλιδώματα, μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και εκτόξευαν φωτοβολίδες. Στις 18:03 εκτοξεύτηκε βόμβα μολότοφ από τη Θύρα 13 και ένα λεπτό αργότερα ανεφλέγη πυρσός στο ίδιο σημείο. Ακολουθούν αναλυτικές περιγραφές ανά λεπτό. Στις 20:39 καταγράφονται ρίψεις φωτοβολίδων στον πάγκο του Ολυμπιακού. Στις 20:50 αναφλέγησαν 55 πυρσοί, ενώ γίνεται αναλυτική περιγραφή του τραυματισμού του παίκτη του Ολυμπιακού Παϊτίμ Κασάμι, του αναλυτή της ομάδας και του υπεύθυνου ασφαλείας της Super League Μάκη Τσάτσου, από βίδες, φωτοβολίδα και… καρέκλα. Η έκθεση ολοκληρώνεται με το τέλος του αγώνα, όταν οπαδοί από τις θύρες 12 και 13 έσπασαν και πάλι τα κάγκελα και κατευθύνθηκαν απειλητικά προς τη φυσούνα, όταν έφευγαν οι παίκτες και οι παράγοντες τις φιλοξενούμενης ομάδας».


Πηγή: Huffingtonpost.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου