Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Καιρός: Πέφτει η θερμοκρασία, έρχεται και πάλι χιόνιας




Πέφτει κι άλλο η θερμοκρασία, έρχονται βροχές και λίγα χιόνια. Ενισχύονται οι άνεμοι τη νύχτα στο Βόρειο Αιγαίο. Παγετός νωρίς το πρωί.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Αττική

Με λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, και τοπικές βροχές το μεσημέρι και το απόγευμα ξεκινά η εβδομάδα στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα «δώσουν» ασθενείς τοπικές βροχές θα έχει σήμερα η Θεσσαλονίκη. Τη νύχτα θα πέσουν και λίγα χιόνια στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα ανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Αναμένονται λίγες νεφώσεις αυξημένες, αρχικά στα ανατολικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο κατά τόπους και λίγα χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά, θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη και στην ανατολική Θράκη η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός. Στο Ιόνιο και τα ορεινά θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο, η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Αναμένονται λίγες νεφώσεις αυξημένες, αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα, με τοπικές βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές θα σημειωθούν στη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ με μικρή ενίσχυση τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Η πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά, αλλά και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ και στο Αιγαίο 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική πτώση, κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια. Παγετός θα δημιουργηθεί στα βόρεια ηπειρωτικά τη νύχτα και το πρωί.

Πηγή: ΕΜΥ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου