Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Τετ α τετ Βαρουφάκη - Σαπέν στο Παρίσι


ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Με τον Γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν συναντάται αυτήν την ώρα ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, στο Παρίσι.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου, στις 19:30 ώρα Έλλαδας, όπως ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας.
Ο κ.Βαρουφάκης έχει προγραμματιστεί να δει και τον υπουργό Οικονομίας της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.
Λίγες ώρες πριν από την συνάντηση των δύο υπουργών, ο Σαπέν είχε δηλώσει ότι «είναι θεμιτό η Ελλάδα να θέλει να διαπραγματευτεί τρόπους για την ελάφρυνση του χρέους, όχι όμως να ζητά την διαγραφή του».
«Μπορούμε να το συζητήσουμε, μπορούμε να επιμηκύνουμε (το χρόνο αποπληρωμής), μπορούμε να το ελαφρύνουμε, όχι όμως να το διαγράψουμε» τόνισε ο Μ. Σαπέν σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο Canal +.
Από την πλευρά του ο Γάλλος πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς, δήλωσε ότι η Γαλλία πρέπει να βοηθήσει την Ελλάδα «να τηρήσει τις δεσμεύσεις της» και να ενθαρρύνει τη βούλησή της να «παραμείνει στην Ευρωζώνη.
«Είναι (…) ο ρόλος της Γαλλίας να ενθαρρύνει τη βούληση του ελληνικού λαού να παραμείνει στην ευρωζώνη και να τον βοηθήσει στο μέγιστο βαθμό, όμως την ίδια ώρα, στο πλαίσιο μιας κοινότητας, να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, στο πλαίσιο των κοινών μας κανονισμών» υπογράμμισε ο Γάλλος πρωθυπουργός.
Σειρά επαφών σε Λονδίνο - Ρώμη
Τη Δευτέρα, ο υπουργός Οικονομικών θα επισκεφθεί το Λονδίνο, όπου μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών αρμόδιο επί θεμάτων Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδη Τσακαλώτο, στις 11:00 (τοπική ώρα) θα συναντηθούν με τον υπουργό Οικονομικών της Βρετανίας, Τζορτζ Όσμπορν, με στόχο την έναρξη στενής συνεργασίας των δύο χωρών όσον αφορά θέματα κοινού ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης στο Λονδίνο, ο υπουργός Οικονομικών θα έχει συνάντηση και με στελέχη του χρηματοπιστωτικού τομέα του Σίτι.
Την Τρίτη, ο υπουργός Οικονομικών θα επισκεφθεί τη Ρώμη, όπου στις 11:30 (τοπική ώρα) θα συναντηθεί με τον ομόλογό του Πιερ Κάρλο Παντοάν.


Πηγή : ethnos.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου