Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Η Ντόρα μιλάει για την Ελλάδα “μετά τη διαπραγμάτευση”….




Με άρθρο της στη “Real News”, η Ντόρα Μπακογιάννη επισημαίνει την αναγκαιότητα να κλείσει “αβλαβώς” για την Ελλάδα και την Ευρώπη η εθνική διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη, και την ίδια στιγμή να διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες ώστε η χώρα μας να διεκδικήσει ένα ρεαλιστικό καλύτερο μέλλον.

Το άρθρο του κορυφαίου στελέχους της Κεντροδεξιάς στη “Real News”, έχει ως εξής:

“Η Ελλάδα της μεγάλης, σύνθετης και πολυεπίπεδης κρίσης των τελευταίων ετών, θα πρέπει να διεκδικήσει το ιστορικό δικαίωμά της να έχει κεντρικό, πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαμόρφωση του κοινού ευρωπαϊκού μέλλοντος.

Για να συμβεί όμως αυτό, θα πρέπει στη σημερινή δύσκολη και οριακή συγκυρία, η κυβέρνηση Τσίπρα να ολοκληρώσει επιτυχώς τη διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη με τους εταίρους μας, και το βράδυ της Δευτέρας, ο λευκός καπνός που θα βγει από τη συνεδρίαση του Eurogroup, να σηματοδοτήσει ένα ρεαλιστικά καλύτερο μέλλον για τους Έλληνες πολίτες.

Σε αυτή την εθνική διαπραγμάτευση, χωρίς υστερόβουλες σκέψεις, ευχόμαστε όλοι η κυβέρνηση να τα καταφέρει. Και να επιτευχθούν βασικοί στρατηγικοί στόχοι, όπως είναι η διατήρηση ρεαλιστικών και βιώσιμων πρωτογενών πλεονασμάτων, η συνέχιση και εμβάθυνση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, η επιβράβευση των πολυετών θυσιών των Ελλήνων πολιτών, που “μάτωσαν” για να αντέξει η χώρα όλα αυτά τα χρόνια. Και μαζί με την Ελλάδα, να αντέξει και η Ευρώπη, αντί να ακρωτηριαστεί.

Στη νέα εποχή στην οποία διέρχεται σταδιακά η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ελλάδα θα πρέπει να μπορεί επιτέλους να παράγει, αντί να στηρίζεται στα δανεικά. Να μην ζούμε με το άγχος του επόμενου “πακέτου στήριξης”, αλλά να έχουμε κάνει οι ίδιοι και εγκαίρως το κουμάντο μας.

Γι’ αυτό η κυβέρνηση θα πρέπει να παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο, ρεαλιστικό και κοστολογημένο σχέδιο, που θα πείσει την Ευρώπη ότι δεν προσπαθούμε απλώς να κερδίσουμε χρόνο, ή να αποφύγουμε να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας, αλλά ότι είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε βαθιές τομές. Όχι επειδή μας το ζητούν, αλλά επειδή καταλαβαίνουμε οι ίδιοι τις εθνικές προτεραιότητες που οφείλουμε να θέσουμε, και τις ανάγκες που υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία.

Η Ελλάδα πλήρωσε πολλές φορές στο παρελθόν το φλερτ με τον λαϊκισμό. Τις επιδερμικές προσεγγίσεις. Το κυνήγι των εντυπώσεων και την αδιαφορία για την ουσία. Το να χαϊδεύουμε αυτιά, αντί να λέμε την αλήθεια.

Γι’ αυτό και σήμερα ο ιστορικός ρόλος της Παράταξής μας είναι να παλέψουμε και πάλι για τη διατήρηση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας, χωρίς μίζερες αντιπολιτευτικές κορώνες, αλλά ταυτόχρονα με σκληρή, δημιουργική κριτική, όταν αυτή χρειάζεται, και φυσικά σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους μας.

Οι οποίοι είναι ακριβώς αυτό: Εταίροι. Δεν είναι εχθροί. Και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τους αποξενώνουμε με τη συμπεριφορά και τη ρητορική μας.

Στην κρίσιμη αυτή ώρα, η Ελλάδα έχει τη μεγάλη ευκαιρία να πείσει και να συνθέσει.

Να παραμείνει αναπόσπαστο κομμάτι μιας Ευρώπης που αλλάζει, όχι το παράδειγμα προς αποφυγή, ούτε μια διαρκής ενόχλησης, την οποία αρκετοί θα αισθάνονται ως “βάρος”.

Για όλους αυτούς τους λόγους, η διαπραγμάτευση πρέπει να κλείσει “αβλαβώς”. Και για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη. Ώστε να ανταποκριθούμε από κοινού στις μεγάλες προκλήσεις και τους κινδύνους που περιβάλλουν την περιοχή μας”.


Πηγή : ysterografa.gr 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου