Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Αστυνομικοί σκότωσαν άστεγο επειδή τους πέταξε πετραδάκια - ΒΙΝΤΕΟ


Η κατάσταση παραμένει τεταμένη σε μία μικρή πόλη στις βορειοδυτικές ΗΠΑ, όπου πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις μετά τον θάνατο ενός άστεγου μετανάστη από το Μεξικό, τον οποίο σκότωσαν αστυνομικοί, επειδή εκείνος τους πέταξε… πετραδάκια.

Το περιστατικό σημειώθηκε την Τρίτη στο Πάσκο, στην πολιτεία της Ουάσιγκτον, μια μικρή πόλη που βρίσκεται σε απόσταση 350 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά του Σιάτλ.

«Δεν θέλουμε άλλο ένα Φέργκιουσον εδώ στο Πάσκο» δήλωσε ο ιατροδικαστής Νταν Μπλέισντελ σε μία συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Seattle Times, αναφερόμενος στην πόλη της κομητείας Σεντ Λούις όπου η δολοφονία αυτό το καλοκαίρι του Μάικλ Μπράουν, ενός νεαρού άοπλου Αφροαμερικανού από έναν λευκό αστυνομικό είχε πυροδοτήσει βίαιες διαδηλώσεις.

Οι άνδρες της τοπικής αστυνομίας επενέβησαν επειδή ένας άνδρας, ο Αντόνιο Ζαμπράνο Μόντες, πετούσε πετραδάκια εναντίον τους.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


Ερασιτεχνικό βίντεο καταγράφει 3 αστυνομικούς να έχουν τα όπλα παρατεταμένα και να στοχεύουν εναντίον του άνδρα τον οποίο έχουν κυνηγήσει πεζή σε μια πολυσύχναστη διασταύρωση.

Οι αστυνομικοί υποστήριξαν ότι προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν με ένα όπλο ηλεκτρικής εκκένωσης (τέιζερ), όμως ο Μόντες συνέχισε να τους επιτίθεται παρά τα ηλεκτροσόκ που υπέστη.

Εντούτοις στο βίντεο φαίνεται ότι το θύμα σηκώνει τα χέρια ψηλά προσπαθώντας να ξεφύγει, λίγα δευτερόλεπτα προτού τον πυροβολήσουν.

Την Τετάρτη το Μεξικό «καταδίκασε τη δολοφονία του Μεξικανού Αντόνιο Ζαμπράνο, που προήλθε από την χρήση φονικής βίας από τις δυνάμεις επιβολής της τάξης».

Ο Μπλέισντελ, ο ιατροδικαστής της κομητείας του Φράνκλιν, εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει την έναρξη μιας έρευνας προκειμένου να εξακριβωθούν οι συνθήκες θανάτου του άστεγου, σύμφωνα με τους Σιάτλ Τάιμς.

Στην περίπτωση αυτή, ορίζεται ένας δικαστής που θα πρέπει να εξετάσει τα στοιχεία και να αποφασίσει εάν η χρήση φονικής βίας ήταν δικαιολογημένη, εξήγησε η εφημερίδα.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας της Ουάσιγκτον, Τζέι Ίνσλι, ανέφερε την Πέμπτη ότι βρίσκεται σε επαφή με τις αρχές του Πάσκο προκειμένου να εξετάσει την αναγκαιότητα διενέργειας μιας πιο διεξοδικής έρευνας για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς.

«Θα φθάσουμε στο βάθος αυτής της υπόθεσης προκειμένου να κατανοήσουμε τις συνθήκες» θανάτου του άστεγου, υποσχέθηκε ο ίδιος.


Πηγή : newsit.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου