Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Τζιχαντιστές απειλούν με αιματοκύλισμα εμπορικά κέντρα της Δύσης


Βίντεο στο οποίο καλεί σε επιθέσεις ανάλογες με εκείνη που σημειώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2013 στο εμπορικό κέντρο "Mall Westgate" του Ναϊρόμπι στη Κένυα, κατά την οποία 67 άνθρωποι, έδωσαν στη δημοσιότητα οι ισλαμιστές αντάρτες Σεμπάμπ, το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Σομαλία σύμφωνα με το SITE.

«Ο πόλεμος μόλις άρχισε», λέει ο εκπρόσωπος των ανταρτών Σεμπάμπ στο βίντεο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο και δημοσιεύτηκε από το SITE, το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοσελίδων.
«Το Westgate είναι μόνο μια σταγόνα στον ωκεανό (...) οι επιθέσεις θα συνεχιστούν», απειλεί ο Αλί Μαχμούντ Ράγκι.
Στο τέλος του βίντεο διάρκειας 66 λεπτών, που είναι ηχογραφημένο στα αγγλικά και τα αραβικά, ένας μασκοφόρος καλεί σε επιθέσεις εναντίον εμπορικών κέντρων της Δύσης, αναφέροντας κυρίως το τεράστιο «Mall of America» στη Μινεσότα των βόρειων ΗΠΑ ή ακόμη το «Forum des Halles» και το «Quatre Temps» στο Παρίσι.
Σαράντα δευτερόλεπτα σε τουλάχιστον μια ώρα που διαρκεί του βίντεο αφιερώνονται στις απειλές αυτές, ενώ η υπόλοιπη ώρα αναφέρεται στο μακελειό και την πολιορκία που διήρκησε ημέρες του «Mall Westgate», τα οποία προβάλλονται στο βίντεο όπως ένα ντοκιμαντέρ.
Το SITE εκτιμά ότι το βίντεο αυτό μοιάζει με άλλα που είχαν δώσει στη δημοσιότητα παλαιότερα οι Σεμπάμπ.


Πηγή : ethnos.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου