Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Σακελλαρίδης: Καμία κωλοτούμπα για το χρέος




«ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΘΕΣΗ Η ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ»

Η «πολιτική θέση» της ελληνικής κυβέρνησης είναι σταθερά η διαγραφή μέρους του δημόσιου χρέους, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, στον απόηχο της συνέντευξης του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, στους «Financial Times», όπου η Ελλάδα φαίνεται να προτείνει ανταλλαγή – παρά διαγραφή – του χρέους.

«Δεν υπάρχει καμία στροφή, δεν υπάρχει καμία κωλοτούμπα», τόνισε ο κ. Σακελλαρίδης μιλώντας το πρωί στον Σκάι, και επισήμανε πως η κυβέρνηση θα μείνει πιστή στην θέση της διαγραφής τόσο στις επικείμενες επαφές του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με Ευρωπαίους ηγέτες σε Ρώμη, Βρυξέλλες και Παρίσι, όσο και στις προγραμματικές δηλώσεις.

Υπογράμμισε, πως ο κ. Βαρουφάκης αναφέρεται σε «τεχνικές» που έχουν ως στόχο να καταστεί το χρέος βιώσιμο και να μειωθεί το βάρος που φέρουν οι Έλληνες πολίτες.
Σημειώνεται, ότι νωρίτερα και ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης είχε προβεί σε διευκρινιστική δήλωση, τονίζοντας πως «αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε ευφημισμούς και εργαλεία χρηματοπιστωτικής μηχανικής ώστε να βγάλουμε την Ελλάδα από την χρεοδουλοπαροικία, θα το κάνουμε».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο συνάντησης του κ. Τσίπρα με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, ο κ. Σακελλαρίδης σημείωσε πως από την ελληνική πλευρά δεν υπάρχει κανένα αίτημα για συνάντηση, ουσιαστικά επιβεβαιώνοντας τον «πάγο» που υπάρχει μεταξύ Αθήνας και Βερολίνου.
Διευκρίνισε ωστόσο, πως η Ελλάδα σέβεται το ρόλο της Γερμανίας και της κ. Μέρκελ στην Ευρώπη.
Στρέφοντας τέλος το βλέμμα του στη σημερινή επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην Ρώμη, για συνομιλίες με τον Ιταλό ομόλογό του Ματέο Ρέντσι, ο κ. Σακελλαρίδης είπε πως επί τάπητος θα τεθούν θέματα του αφορούν την τρόικα, τη λιτότητα, αλλά και το χρέος των κρατών του ευρωπαϊκού νότου.
«Όλες οι επαφές εντάσσονται στο πλαίσιο μιας πραγματικής διαπραγμάτευσης για να μπορέσουμε να καταστήσουμε σαφείς τις θέσεις μας πριν τη Σύνοδο Κορυφής» στις 12 Φεβρουαρίου, συμπλήρωσε.


Πηγή : ethnos.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου