Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Τα οργισμένα τηλεφωνήματα Τσίπρα και Βαρουφάκη στον Ντράγκι - Πρωθυπουργός: Δεν υποχωρώ σε τέτοιες τακτικές - Έξαλλος ο ΥΠΟΙΚ: Κάνετε ωμό εκβιασμό!


Στην ασφυκτική πίεση των δανειστών δείχνει να αντιστέκεται ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έστειλε... προειδοποίηση στον Μάριο Ντράγκι, μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) να μη δέχεται τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρα.

Σε ένα οργισμένο τηλεφώνημα που έκανε ο πρωθυπουργός στον πρόεδρο της ΕΚΤ, του διεμήνυσε: "Δεν υποχωρώ με τέτοιες τακτικές".

Σύμφωνα με τη Realnews, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε στον πρόεδρο της ΕΚΤ για απαράδεκτο εκβιασμό, σχετικά με την απόφαση του η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να μην δέχεται τα ελληνικά ομόλογα.

"Γνωρίζω ότι σας ασκούνται πιέσεις και δέχεστε τηλεφωνήματα", είπε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός στον κεντρικό τραπεζίτη.

Σε... υψηλούς τόνους πραγματοποιήθηκε και η συνομιλία του Γιάνη Βαρουφάκη με τον Μάριο Ντράγκι, όταν ο δεύτερος πήρε την πρωτοβουλία να του τηλεφωνήσει και να τον ενημερώσει για τη σχετική απόφαση της ΕΚΤ. Ο υπουργός Οικονομικών έγινε "έξαλλος", λέγοντάς του: "Είναι μια μαύρη στιγμή στην ιστορία σας. Δεν είναι στάση κεντρικής τράπεζας αυτή. Πρόκειται για ωμό εκβιασμό".

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, η κυβέρνηση έχει θέσει τρεις κόκκινες γραμμές για το έκτακτο Eurogroup και τη Σύνοδο Κορυφής:
- Τέλος το μνημόνιο και το πρόγραμμα αξιολόγησης
- Άμεση διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους
- "Συμφωνία-γέφυρα" που θα διασφαλίσει τιςχρηματοδοτικές ανάγκες του Δημοσίου μέχρι τη σύναψη οριστικής συμφωνίαςμε τους Ευρωπαίους

Πηγή : realnews.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου