Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Προβληματισμένοι με Σαμαρά, αλλά δεν αποφάσισαν για την ανατροπή του, Καραμανλής και Ντόρα



Μια συνάντηση που επελέγη να γίνει δημόσια μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες αποτελεί το σημαντικότερο, έως τώρα μήνυμα προς τον τέως πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά που έχει διαμηνύσει σε κάθε ενδιαφερόμενο μέσα στη Νέα Δημοκρατία ότι δεν πρότίθεται να εγκαταλείψει την ηγεσία του κόμματος.

Στις 10 το πρωί η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη πέρασε την πόρτα του διαμερίσματος στην οδό Παναγή Κυριακού όπου στεγάζεται το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, το όνομα του οποίου έχει ιδιαίτερη βαρύτητα στη συντηρητική παράταξη.

«Συζητήσαμε αναλυτικά μια πρόταση που δέχτηκα για την κρίση Ρωσίας Ουκρανίας. Μου πρότειναν να είμαι σε ένα συμβούλιο του ΟΑΣΕΕ για την ουκρανική κρίση. Θα αποδεχθώ την πρόταση, το συζήτησα με τον κ. Καραμανλή. Δεν συζητήσαμε εσωκομματικά» είπε εξερχόμενη από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού η βουλευτής της Α' Αθήνας.

Κι όμως συζητήθηκαν

Προφανώς η δήλωση της κυρίας Μπακογιάννη κρύβει ένα κατά συνθήκην ψεύδος καθώς προφανώς αν δήλωνε δημόσια ότι βασικό θέμα της συζήτησης ήταν η ήττα της Νέας Δημοκρατίας και η ενδεχόμενη αντικατάσταση του προέδρου της, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι θα επρόκειτο για την κήρυξη πολέμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο η κυρία Μπακογιάννη όσο και ο κ. Καραμανλής είναι δυσαρεστημένοι όχι μόνον από την ήττα αλλά κυρίως από την προεκλογική στρατηγική και από την εκτίμηση των αιτίων της ήττας του κόμματος.

Παρά τη συμφωνία σε παρά πολλές από τις εκτιμήσεις του δεν υπήρξε καμία τελική συμφωνία, ούτε δια ταύτα αλλά συμφωνήθηκε να διατηρηθεί ένας δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ τους.


Φωτογραφία: Eurokinissi

Πηγή : koolnews.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου