Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Π. Καμμένος: Ξεκάθαρη πρόκληση η παρουσία του Barbaros στην κυπριακή ΑΟΖ


Τη διαβεβαίωση προς τον κυπριακό ελληνισμό ότι «η Ελλάδα είναι εδώ» έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Πάνος Καμμένος, προσθέτοντας ότι «η Κύπρος δεν είναι μακριά».
Οι δηλώσεις έγιναν μετά τη συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του Χριστόφορο Φωκαΐδη στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς στην Κύπρο.

Ο κ. Καμμένος είπε ότι το Κυπριακό παραμένει για την ελληνική κυβέρνηση πρόβλημα εισβολής και κατοχής, ενώ χαρακτήρισε «ξεκάθαρη πρόκληση» την παρουσία του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Barbaros στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ακόμη, ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα σχεδιάζει κοινές ασκήσεις, τους επόμενους μήνες, με την Κύπρο, το Ισραήλ και πιθανότατα με την Αίγυπτο.

Σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο ανασύστασης του δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε ότι θα υπάρξουν σχεδιασμοί εντός των επομένων μηνών.
Από την πλευρά του ο κ. Φωκαΐδης ευχαρίστησε τον κ. Καμμένο για την αδιάλειπτη στήριξη της Αθήνας προς τη Λευκωσία.

Σύμφωνα με τον Κύπριος υπουργό Άμυνας, Κύπρος και Ελλάδα αποτελούν τους βασικούς πυλώνες σταθερότητας, ασφάλειας και δημοκρατίας στην περιοχή.

Για τις τουρκικές προκλήσεις, ο κ. Φωκαΐδης τόνισε ότι η Κύπρος είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα έναντι οποιασδήποτε απειλής.
Επίσης, ανακοίνωσε την τοποθέτηση -για πρώτη φορά- αξιωματικού της Εθνικής Φρουράς στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, στην Αθήνα, που θα λειτουργεί ως σύνδεσμος των δύο πλευρών.


Πηγή : naftemporiki.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου