Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Θλιβερά νέα: Ξεπερνούν τους 60.000 οι άστεγοι στην Νέα Υόρκη



Τον αριθμό ρεκόρ των 60.352 έφτασαν οι άστεγοι στη Νέα Υόρκη, οι οποίοι αυξήθηκαν κατά 11% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2014, όταν ανέρχονταν σε 53.61 άτομα. Μάλιστα τα τέσσερα πέμπτα του πληθυσμού των αστέγων αποτελούν οικογένειες.

«Αυτή τη νύχτα, 60.352 άνθρωποι θα κοιμηθούν στα καταφύγια της πόλης, ανάμεσά τους περισσότερα από 25.000 παιδιά», ανακοίνωσε την Τρίτη ο Συνασπισμός για τους Άστεγους στην ιστοσελίδα του.

Ο υποδιευθυντής του συνασπισμού, Πάτρικ Μάρκι κάνει λόγο για «ιστορική κρίση των ανέργων στη Νέα Υόρκη», την οποία ο νυν δήμαρχος κληρονόμησε από τον προκάτοχό του και επιδεινώθηκε περισσότερο, ένα χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων από τον Μπιλ ντε Μπάζιο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι λόγοι που προκάλεσαν την αύξηση αυτή είναι η έλλειψη φθηνών κατοικιών, η πολιτική του πρώην δημάρχου Μάικλ Μπλούμπεργκ όσον αφορά το επίδομα κατοικίας και το γεγονός ότι αυτά τα επιδόματα για την κατοικία δεν αποκαταστάθηκαν για τις οικογένειες των αστέγων.

«Δεσμευόμαστε να τελειώνει το θέμα με τους βετεράνους χρόνια άστεγους έως το τέλος του έτους. Εκείνοι που αγωνίστηκαν για να προστατεύσουν την ελευθερία μας στο εξωτερικό δεν πρέπει ουδόλως να μείνουν χωρίς σπίτι», δήλωσε, κάνοντας μια σύντομη αναφορά στο εν λόγω θέμα.

εσμεύτηκε επίσης να διαθέσει 10.000 κοινωνικές κατοικίες σε συνταξιούχους που «εσμεύτηκε επίσης να διαθέσει 10.000 κοινωνικές κατοικίες σε συνταξιούχους που «το αξίζουν να αποσυρθούν με αξιοπρέπεια και δεν μπορούν να πληρώσουν «φυσιολογικά» ενοίκια στη Νέα Υόρκη», τα οποία μπορεί να ξεπερνούν τα 10.000 δολάρια για ένα τριάρι σε ορισμένες συνοικίες του Μανχάταν.


Πηγή : star.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου