Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Πιο άρρωστος από τους άρρωστους: Ο Τζίμι Σάβιλ βίασε 60 ασθενείς από 8 έως 40 ετών!




Στο νοσοκομείο Stoke Mandeville

Ο άλλοτε παραγωγός του BBC κακοποιούσε σεξουαλικά τα θύματά του επί σχεδόν μία 20ετία, παρά τις τουλάχιστον δέκα επίσημες και ανεπίσημες καταγγελίες που υπήρχαν

Περισσότερα από 60 ήταν τα θύματα του άλλοτε παραγωγού του BBC, Τζίμι Σάβιλ, όπως προέκυψε από την ολοκλήρωση της έρευνας που διεξήγαγε η αρμόδια υπηρεσία της αστυνομίας στο νοσοκομείο Stoke Mandeville.

Όπως έγινε γνωστό, μόνο σε αυτό το νοσοκομείο είχε κακοποιήσει σεξουαλικά 60 ανθρώπους, ηλικίας από 8 έως 40 ετών.

Ο Σάβιλ κακοποιούσε σεξουαλικά τα θύματά του επί σχεδόν μία 20ετία, παρά τις τουλάχιστον δέκα επίσημες και ανεπίσημες καταγγελίες που υπήρχαν! Σύμφωνα με το πόρισμα της έρευνας, ο λόγος που κατάφερνε να ξεφεύγει από τον έλεγχο, ήταν το γεγονός ότι οι αρχές δεν λάμβαναν σοβαρά τις καταγγελίες εναντίον του διάσημου παραγωγού.

Η δράση του ξεκίνησε το 1972 και περιελάμβανε ακόμη και ένα κορίτσι οκτώ ή εννέα ετών, το οποίο βιάστηκε δέκα φορές από τον πρώην παραγωγό του BBC.

Η έρευνα παρουσιάζει τον Σάβιλ ως ένα «αρπακτικό», έτοιμο να κατασπαράξει τη λεία του, όμως οι αποτρόπαιες πράξεις του ήταν πάντοτε αποτέλεσμα όχι παρόρμησης, αλλά καλά οργανωμένου σχεδίου.

Μεταξύ του 1972 και του 1985 υπήρξαν εννέα άτυπες καταγγελίες και μία επίσημη, οι οποίες όμως, όπως αποδείχθηκε από την έρευνα, δεν ελήφθησαν σοβαρά υπόψη από τα ανώτερα διευθυντικά κλιμάκια.

Ο Σάβιλ είχε στήσει ολόκληρη τη φρικιαστική «μηχανή» του, έχοντας ως βιτρίνα το φιλανθρωπικό του έργο στο νοσοκομείο, το οποίο μάλιστα, όπως προέκυψε από τα συμπεράσματα της έρευνας, είχε τη στήριξη της Μάργκαρετ Θάτσερ!


Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου