Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

6 πράγματα που ξοδεύουμε τα περισσότερα χρήματα




Μερικές φορές αν και πιστεύουμε ότι κάνουμε οικονομία και δεν σπαταλάμε άσκοπα τα χρήματά μας, βλέπουμε τους καταθετικούς μας λογαριασμούς να μειώνονται και τους μισθούς μας να εξατμίζονται χωρίς να το καταλάβουμε.

Ωστόσο, μην βιαστείτε να χαρακτηρίσετε τους εαυτούς σας σπάταλους. Υπάρχουν κάποιες υποχρεώσεις που πρέπει να καλύψουμε είτε το θέλουμε, είτε όχι, αλλά δυστυχώς μας κοστίζουν πολλά.

1. Τράπεζες

Οι συναλλαγές μας με τις τράπεζες είναι συχνές. Το κλειδί για να γλιτώσουμε κάποια χρήματα είναι να επιλέξετε την τράπεζα εκείνη που θα καλύπτει τις τρέχουσες ανάγκες σας, όπου οι κρατήσεις όταν κάνετε ανάληψη από ATM είναι ελάχιστες και τα τέλη αδράνειας χαμηλά.

2. Νερό

Αγοράζοντας το εμφιαλωμένο νερό μπορεί να είναι καλό για την υγεία μας πρωτίστως, αλλά είναι κακό για το περιβάλλον και κοστίζει αρκετά στην τσέπη μας. Ακόμα και αν αγοράζουμε μόνο πέντε μπουκάλια την εβδομάδα το κόστος είναι υψηλό, αν αναλογιστούμε ότι μπορούμε να το αποκτήσουμε δωρεάν. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να αγοράσετε ένα μηχάνημα φιλτραρίσματος και να χρησιμοποιείτε νερό από τη βρύση.

3. Ασφαλιστικές

Το να έχουμε ασφάλειες είναι σημαντικό, αλλά αν δεν είμαστε προσεκτικοί για να κάνουμε τις σωστές ασφάλειες τότε μπορεί να μας κοστίσουν ακριβά. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να ρίξουμε άλλη μια ματιά στα συμβόλαια που έχουμε κάνει για δούμε αν αξίζουν πραγματικά τον κόπο.

4. Η φαρμακευτική αγωγή

Για όσους πάσχουν από κάποιο χρόνιο νόσημα είναι λογικό να ξοδεύουν αρκετά χρήματα μηνιαίως για την φαρμακευτική τους αγωγή και να επιζητούν πάντα τα καλύτερα, και κατ' επέκταση τα πιο ακριβά. Ωστόσο, το καλύτερο που έχετε να κάνετε για να εξοικονομήσετε κάποια χρήματα, είναι να αναζητήσετε γεννόσημα φάρμακα τα οποία κοστίζουν λιγότερο, με τα ίδια ενεργά συστατικά και δύναμη.

5. Καλωδιακές συνδέσεις

Ένα premium καλωδιακό ή δορυφορικό πακέτο μπορεί να σας κοστίσει εκατοντάδες ευρώ το μήνα.
Εάν βρείτε τα πράγματα που σας αρέσουν τότε μπορείτε να βρείτε και ένα πακέτο που θα σας κοστίσει λιγότερα.

6. Τα χρέη

Δυστυχώς, σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας, έρχεται η ώρα που τα χρέη μας πνίγουν. Ωστόσο, οι επιπτώσεις μπορούν να μειωθούν. Για παράδειγμα, αν έχετε πάρει κάποιο δάνειο και πρέπει να πληρώνετε τη δόση κάθε μήνα, φροντίστε να βρείτε την τράπεζα με το χαμηλότερο επιτόκιο.


Πηγή : newmoney.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου