Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Ξεκίνησε τις καταγγελίες από το προεδρείο πλέον της Βουλής η νέα πρόεδρος κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου


Ξεκίνησε τις καταγγελίες από το προεδρείο πλέον της Βουλής  η νέα πρόεδρος κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου και για αρχή αφορούν αποφάσεις που εκδόθηκαν χωρίς την εντολή της 6 και 7 Φεβρουαρίου

Σε βαρύτατες καταγγελίας προχώρησε η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου με την έναρξη της απογευματινής συνεδρίασης της Ολομέλειας και αποκάλυψε ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν εκδοθεί αποφάσεις από τις υπηρεσίες του κοινοβουλίου χωρίς την δική της εντολή αν και αναφέρουν ότι εκδόθηκαν κατόπιν εντολής του Προέδρου της Βουλής.

«Διακινούνται διάφορες αποφάσεις με ημερομηνίες 6 και 7 Φεβρουαρίου ως δήθεν αποφάσεις με εντολή του Προέδρου της Βουλής. Αυτές οι εντολές δεν έχουν  εκδοθεί με εντολή του Προέδρου της Βουλής και έχει καταστεί  σαφές στους αρμοδίους των υπηρεσιών και στον γενικό γραμματέα πως θα πρέπει άμεσα να αρθούν οι συνέπειες από τα ανυπόστατα έγγραφα. Για λόγους διαφάνειας  οφείλω να ενημερώσω το Σώμα. Το κοινοβούλιο θα λειτουργεί με κανόνες διαφάνειας και οφείλουν να συμμορφώνονται όλοι και όσοι έχουν ευθύνη διαχείρισης οικονομικών πόρων».

Οι αποφάσεις αφορούν μετακινήσεις υπαλλήλων και όχι διαχείριση κονδυλίων. Οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες δικαιούνται να πάρουν υπαλλήλους της Βουλής ο αριθμός των οποίων εξαρτάται από τον αριθμό των βουλευτών. Ορισμένες ΚΟ όπως του ΠΑΣΟΚ έχασαν σημαντικές δυνάμεις και όφειλαν να επιστρέψουν τους υπαλλήλους τους.

Εντωμεταξύ δεν έλεγε να κατέβει από την έδρα η κυρία Κωνσταντοπούλου και έκανε ρεκόρ αφού κάθισε χωρίς διάλειμμα στην καρέκλα του προέδρου για 6 ολόκληρες ώρες από τις 11:20 το πρωί  μέχρι τις 17:20 το απόγευμα και δεν σηκώθηκε ούτε ένα δευτερόλεπτο για να κάτσει κάποιος αντιπρόεδρος.






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου