Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Η αυτοκτονία της μητέρας με τον γιό της πηδώντας από το 5ο όροφο στην Χαλκίδα έχει ηθικό αυτουργό αυτού του εγκλήματος το κράτος

φωτό evianews.gr



Γράφει ο Κώστας Βουκελάτος

Η αυτοκτονία της μητέρας με τον γιό της πηδώντας από το 5ο όροφο της πολυκατοικίας που διέμεναν με έχει συγκλονίσει και μου επαναφέρει μνήμες των πρώτων ετών του μνημονίου.

Είχα συγκλονιστεί και τότε μετά από καταγγελίες που ήρθαν σε εμένα μέσο της εφημερίδας που συνεργαζόμουν και έγραψα τότε ένα άρθρο με τίτλο Το κράτος παραβιάζει το Σύνταγμα υπεξαιρώντας κοινωνικά επιδόματα : http://www.parakato.gr/2013/05/blog-post_3245.html#ixzz3Sr7MXzj0

Έγραψα μια σειρά από πολλά άρθρα ευαισθητοποιημένος για αυτή την κατηγορία ανθρώπων που χρειαζόταν την όποια βοήθεια από όποιο μπορούσε γιατί γινόταν μια συστηματική προσπάθεια αρχής γενομένης από το 2011 και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις Παπανδρέου – Σαμαρά – Βενιζέλου να μειωθούν τα ποσοστά αναπηρίας ευπαθών ομάδων ώστε να τους υπεξαιρεθεί το επίδομα προς όφελός των επιταγών της τρόικα.

Πραγματικά αυτό που έγινε στο αρμόδιο υπουργείο υπό την ηγεσία του Λοβέρδου με τον Κουτρουμάνη το 2011 μπορεί να χαρακτηριστεί ως η «σφαγή» των ΑΜΕΑ και κανένας δεν ενδιαφέρθηκε για την κατάληξη των εγκληματικών πράξεων τους αφήνοντας άτομα με ειδικές ανάγκες στο έλεος τους χωρίς οικονομική βοήθεια.

Μειώθηκαν ποσοστά αναπηρίας προσπαθώντας με αυτό τον ένα από τους πολλούς τρόπους να εξοικονομήσουν λεφτά για τους δανειστές και ο εύκολος στόχος εκτός από τους μισθωτούς ήταν και τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τα πενιχρά απαραίτητα για την επιβίωση τους επιδόματα.

Δυστυχώς με το χθεσινό περιστατικό φαίνεται η τραγική κατάσταση που έχουν φτάσει τα άτομα με ειδικές ανάγκες μετά την σφαγή που έχουν υποστεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Η πληροφορίες από την αστυνομία, από τα τοπικά μέσα (evianews.gr)  και από τους γείτονες είναι πολλές και συγκλονιστικές  και όλες καταλήγουν στην εγκληματική αφαίρεση από το κράτος της πενιχρής αναπηρικής σύνταξης της μητέρας.

Συγκλονισμένη παρακολουθεί η πόλη της Χαλκίδας τον τραγικό τρόπο με τον οποίο εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν την σκληρή καθημερινότητά, απελπισμένοι συμπολίτες τους. "Ήμασταν Απελπισμένοι..." παραδέχτηκε ο 27χρονος στους αστυνομικούς πριν ξεψυχήσει.

Δυστυχώς στις 11 και μισή το πρωί, ξεψύχησε και το 30χρονο παλικάρι που έπεσε από τον 5ο όροφο μαζί με την μητέρα του...

Συγκλονισμένη η κοινωνία της Χαλκίδας δεν μπορεί να πιστέψει αυτή την οικογενειακή τραγωδία. Ήταν χθες στις 9 το πρωί όταν η άτυχη γυναίκα, βγήκε στο μπαλκόνι του 5ου ορόφου του διαμερίσματος της.

Δίπλα της είχε τον γιο της. Πλησίασαν τα κάγκελα και έπεσαν στο κενό. Οι λόγοι της διπλής αυτοκτονίας είναι οικονομικοί και έχουν να κάνουν με το ότι το κράτος διέκοψε την σύνταξη αναπηρίας από την οικογένεια μειώνοντας το ποσοστό αναπηρίας της.

Όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης περισσότεροι από 7.000 συνάνθρωποί μας έχουν φύγει εξαιτίας των προβλημάτων επιβίωσης που αντιμετώπιζαν.

Η οικογένεια αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα μετά την επιχείρηση που είχε ο σύζυγος η οποία έκλεισε και φροντίζοντας αυτός να εξαφανιστεί άφησε τα χρέη στην σύζυγο και τα τρία παιδιά τους.

Την χαριστική βολή σε αυτή τη γυναίκα και τον γιό της έδωσε το 2011 το ελληνικό κράτος, που τους στερήσει το μοναδικό του έσοδο, την μοναδική του έστω και ελάχιστη δυνατότητα επιβίωσης, κόβοντάς της την αναπηρική της σύνταξη που τους συντηρούσε και με αυτή προσπαθούσε να βολέψει και τα χρέη που τους άφησε ο πρώην άντρας της.

Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος που ζούσε μετά την απάνθρωπη και αντισυνταγματική ενέργεια τους κράτους ποτέ δεν της ζήτησε το ενοίκιο παρότι είχε να το καταβάλει από το 2011 και την βοηθούσε όσο μπορούσε, το ίδιο οι υπόλοιποι ένοικοι, το ίδιο οι γείτονες και το φιλόπτωχο του Δήμου.

Στο τέλος όμως δεν άντεξε γιατί ο έλληνας έχει αξιοπρέπεια που του την αφαίρεσαν με τις πράξεις τους οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Πίσω της άφησε ένα σημείωμα που δεν κατηγορούσε, απλά εξιστορούσε μερικά πράγματα που αφορούσαν την οικονομική της κατάσταση.

Την ζωή αυτής της γυναίκας και αυτού του παλικαριού που τόσο άδικα έφυγαν από τη ζωή, την βιώνουν χιλιάδες συμπολίτες μας, αξιοπρεπείς άνθρωποι που απλά ατύχησαν και απλά αδικήθηκαν.

Η νέα κυβέρνηση πρέπει πλέον να δώσει βάρος και να διορθώσει τις αδικίες και τις εγκληματικές αποφάσεις των προηγούμενων οι οποίες πάρθηκαν προς όφελος της τρόικα και σε βάρος των ατόμων με ειδικές ανάγκες, όπως και θα πρέπει κάποιοι να αναλάβουν τις ευθύνες των πράξεων τους εναντίον αυτών των ανθρώπων με τις παραδειγματικές τιμωρίες τους.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου