Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Ρεκόρ ψύχους στο Σικάγο: Στους -25 ο υδράργυρος


Το τσουχτερό κρύο που έπληξε τις μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ έσπασε το ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ στο Σικάγο, όπου τα σχολεία παρέμειναν κλειστά σήμερα, ενώ κατευθύνεται ανατολικότερα προς τη Βοστόνη και τη Νέα Υόρκη που βρίσκονται ήδη «στην κατάψυξη».

Οι αρκτικοί άνεμοι θα σαρώσουν τις κεντρικές ΗΠΑ έως και αύριο το πρωί, μία ημέρα αφότου η θερμοκρασία στο Σικάγο «βούτηξε» στους -22 βαθμούς Κελσίου καταρρίπτοντας το ρεκόρ της χαμηλότερης θερμοκρασίας που είχε ποτέ καταγραφθεί στους -21 το 1936, ανέφερε ο μετεωρολόγος της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ, Μπομπ Όραβεκ.
Λόγω των ριπών ανέμου η αίσθηση της θερμοκρασίας στο Σικάγο είναι στους -25 βαθμούς Κελσίου, είπε ο ίδιος.
Τα δημόσια σχολεία στο Σικάγο, όπου φοιτούν περισσότεροι από 395.000 μαθητές, ακύρωσαν σήμερα τα μαθήματα.
Πολλοί κάτοικοι της πόλης είχαν ντυθεί τόσο βαριά που μόνο τα μάτια τους φαίνονταν κάτω από τα ρούχα.
Το τσουχτερό κρύο κατευθύνεται ανατολικά και ένα παγωμένο πρωινό αναμένεται να βιώσουν αύριο οι κάτοικοι της ανατολικής ακτής, από τη Βοστόνη έως το Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια, προειδοποίησε ο Όραβεκ.
Ο ίδιος προέβλεψε ότι θερμοκρασίες ρεκόρ θα σημειωθούν και στις ανατολικές ακτές.
Το κρύο είναι ήδη τσουχτερό στη Νέα Υόρκη, ενώ λόγω των πολικών θερμοκρασιών που επικρατούν οι καταρράκτες του Νιαγάρα στην κυριολεξία πάγωσαν.
Ακόμα και στο πολυσύχναστο λιμάνι της Νέας Υόρκης στρώμα πάγου κάλυψε την θάλασσα και επιστρατεύτηκε ένα ρυμουλκό για να σπάσει τον πάγο.

Πηγή : ethnos.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου