Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Η Αίγυπτος υπόσχεται «ανάλογη απάντηση» στη δολοφονία των 21 κοπτών




Επταήμερο πένθος στη χώρα

H Αίγυπτος θα απαντήσει ανάλογα στο αποτρόπαιο έγκλημα του αποκεφαλισμού των 22 κοπτών χριστιανών, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση λίγες μόλις ώρες μετά την ανάρτηση του βίντεο, ο Σίσι δήλωσε ότι το Κάιρο θα επιλέξει «τα απαραίτητα μέσα και τη χρονική στιγμή για να εκδικηθεί για τις αποτρόπαιες αυτές δολοφονίες».

Το αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων MENA μετέδωσε πως εκπρόσωπος της Κοπτικής Εκκλησίας επιβεβαίωσε ότι οι 21 Αιγύπτιοι χριστιανοί που κρατούνταν όμηροι από το Ισλαμικό Κράτος θεωρούνται νεκροί.

Το βίντεο που δείχνει τους θανάτους των Αιγυπτίων αναρτήθηκε στο Twitter σε λογαριασμό ιστοσελίδας που υποστηρίζει τους τζιχαντιστές.

Ο Σίσι συγκάλεσε επειγόντως το Εθνικό Συμβούλιο Άμυνας, στο οποίο συμμετείχαν ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί Άμυνας και Εσωτερικών και μέλη της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων, όπου συζητήθηκαν οι πιθανοί τρόποι αντίδρασης της Αιγύπτου στις μαζικές δολοφονίες.

Ο ίδιος κήρυξε επταήμερη περίοδο πένθους ως φόρο τιμής τους νεκρούς.

Η Κοπτική Εκκλησία σε ανακοίνωσή της εξέφρασε την βεβαιότητά της ότι η κυβέρνηση της Αιγύπτου θα επιδιώξει την απονομή δικαιοσύνης.

Το Αλ-Αζχαρ, μία από τις ύπατες αρχές του σουνιτικού ισλάμ, ανακοίνωσε ότι καμία θρησκεία δεν θα αποδεχόταν μια τέτοια «βάρβαρη πράξη».

Ο Λευκός Οίκος καταδίκασε την «αποτρόπαια και άνανδρη δολοφονία» των 21 Αιγυπτίων στη Λιβύη και προέτρεψε για την ανεύρεση πολιτικής λύσης στις συγκρούσεις που μαστίζουν τη χώρα.

«Η απρόκλητη δολοφονία αθώων είναι η πιο πρόσφατη από τις πολλές μοχθηρές πράξεις που διαπράττονται από τρομοκράτες που συνδέονται με το ΙΚ κατά ανθρώπων της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της δολοφονίας δεκάδων Αιγυπτίων στρατιωτών στο Σινά και η οποία ωθεί την περαιτέρω την συσπείρωση της διεθνούς κοινότητας κατά του Ισλαμικού Κράτους» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ.


Πηγή : tovima.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου