Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Φυλάκιση 10 ετών για τον Ρουμάνο οδηγό

Συνολική ποινή φυλάκισης 29,5 ετών επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε βάρος του 40χρονου Ρουμάνου οδηγού, που παραπέμφθηκε σε δίκη, κατηγορούμενος για το πολύνεκρο δυστύχημα που σημειώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, στην Εγνατία Οδό, κοντά στον κόμβο της Βέροιας. Ο τραγικός απολογισμός του τροχαίου δυστυχήματος ήταν έξι νεκροί και 31 τραυματίες.

Ο οδηγός κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και πρόκληση σωματικής βλάβης κατά συρροή. Επειδή, όμως, τα αδικήματα για τα οποία καταδικάστηκε είναι σε βαθμό πλημμελήματος, η ανώτερη εκτιτέα ποινή είναι τα 10 χρόνια (από τα οποία εξέτισε ήδη 4,5 μήνες ως προσωρινά κρατούμενος). Το δικαστήριο αποφάσισε να μετατρέψει την εκτιτέα ποινή προς πέντε ευρώ ημερησίως, πράγμα που σημαίνει ότι, εφόσον συγκεντρώσει και καταβάλει τα χρήματα, θα αφεθεί ελεύθερος.

Το δυστύχημα συνέβη στις 10.20 το πρωί της 5ης Οκτωβρίου, όταν το φορτηγό προσέκρουσε σε 35 προπορευόμενα οχήματα, τα οποία ήταν ακινητοποιημένα, λόγω εκτέλεσης εργασιών. Ο οδηγός υποστήριξε πως είδε την προειδοποιητική σήμανση, όμως τα φρένα του είχαν «μπλοκάρει».

Καθημερινή
Έντυπη


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου