Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

To λουράκι που μετατρέπει ένα ρολόι σε smartwatch



Tο e-Strap θα λειτουργεί ως οθόνη ειδοποιήσεων από το smartphone και παράλληλα θα συλλέγει δεδομένα κίνησης τροφοδοτώντας κάποια σχετική εφαρμογή για iOS και Android.

Eνα βασικό πρόβλημα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι κατασκευαστές έξυπνων wearable συσκευών είναι και το να πείσουν τους καταναλωτές να τις φορέσουν.

Στην περίπτωση των ρολογιών, τα πράγματα φαίνεται να είναι ακόμα πιο δύσκολα, ειδικά με τις ηλικίες άνω των 30 ετών –οι νεότεροι συχνά δεν φοράνε καν ρολόι, αφού χρησιμοποιούν τo smartphone και για να βλέπουν την ώρα. Οι περισσότεροι, λοιπόν, θα έβγαζαν μάλλον δύσκολα από το χέρι το ρολόι τους για να φορέσουν ένα πολυλειτουργικό smartwatch. Οταν, δε, πρόκειται για κάποιο ακριβό μοντέλο ή ένα ρολόι που έχει και συναισθηματική αξία για τον κάτοχό του, τότε οι πιθανότητες μειώνονται ακόμα περισσότερο.

Εντοπίζοντας το πρόβλημα η Apple, σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το επερχόμενο Apple Watch και σε πολυτελείς εκδόσεις με κάσα από χρυσό 18 καρατίων και πολλαπλές επιλογές σε δερμάτινα λουράκια.

Στο μεταξύ, η Montblanc επισημοποίησε την είσοδό της στην αγορά των smartwatches με τη σειρά Timewalker Urban Speed, τα ρολόγια της οποίας θα συνοδεύονται από έξτρα λουράκι, το οποίο ενσωματώνει στο κούμπωμα μια μονόχρωμη οθόνη ειδοποιήσεων. Το e-Strap είναι φτιαγμένο από δέρμα και ανθρακονήματα για μεγαλύτερη αντοχή, καθώς το πλαίσιο της μικρής ηλεκτρονικής συσκευής είναι κατασκευασμένο από ατσάλι.

Tο e-Strap θα λειτουργεί ως οθόνη ειδοποιήσεων από το smartphone (μηνύματα, emails, κλήσεις, υπενθυμίσεις κ.α) και παράλληλα θα συλλέγει δεδομένα κίνησης τροφοδοτώντας κάποια σχετική εφαρμογή για iOS και Android.

Το λουράκι της Montblanc θα πωλείται και ξεχωριστά (η τιμή του προβλέπεται περίπου στα 250 ευρώ) και λογικά θα μπορεί να φορεθεί σε διαφορετικά μοντέλα και μάρκες ρολογιών.

Πριν από λίγους μήνες η γερμανική εταιρεία πολυτελών ειδών είχε κάνει ακόμα ένα άνοιγμα προς τη βιομηχανία των ηλεκτρονικών συσκευών, ανακοινώνοντας τη συνεργασία της με τη Samsung. Όντας πασίγνωστη για τις πένες της, παρουσίασε μια ειδική έκδοση του S Pen για το Note 4.


Πηγή: protothema.gr




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου