Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Mαζιώτης : O ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σίγουρο ότι θα καταργήσει τις φυλακές υψίστης ασφαλείας




Αθήνα: Νέα δημόσια παρέμβαση έκανε ο Νίκος Μαζιώτης με κείμενό του που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο και με το οποίο αναφέρεται στις συνθήκες κράτησης στις φυλακές τύπου Γ’, όπου μεταφέρθηκε και κρατείται από τις 30 Δεκεμβρίου 2014.

Όπως αναφέρει, «δεν είναι αυτονόητο ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πιο ευάλωτη στις πιέσεις του αγώνα των κρατουμένων για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ'». Υπογράφοντας για μια ακόμη φορά ως μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, απευθύνεται μέσω του Indymedia στη «Συνέλευση Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους, τους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές» και επιχειρεί να αναλύσει το νομοθετικό αλλά και πολιτικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία αυτού του τύπου φυλακών.

Αναφέρεται σε «κρατούμενους μέλη ενόπλων επαναστατικών οργανώσεων» ανά την Ευρώπη που εξέτισαν ή εξακολουθούν να εκτίνουν ποινές σε ανάλογες φυλακές, «που σε σύγκριση με αυτές οι ελληνικές φυλακές και οι φυλακές τύπου Γ' του Δομοκού μοιάζουν με παιδική χαρά». Ο Νίκος Μαζιώτης μέσα από το κείμενό του καλεί τους «πολιτικούς κρατούμενους (…) να οργανωθούν και να βάλουν το πλαίσιο ενός τέτοιου αγώνα» προκειμένου να ανατρέψουν τις τρεις επιβαρυντικές διατάξεις που αφορούν την επιμήκυνση του χρόνου έκτισης ισόβιας κάθειρξης, τη μη χορήγηση αδειών και τη μη χορήγηση εργασίας μέσα στη φυλακή, όπως ισχύει και για τους υπόλοιπους κρατούμενους.

Τους συνιστά μάλιστα να μην έχουν «αυταπάτες στο ενδεχόμενο μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που μπορεί να προκύψει μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, σε σχέση με την προεκλογική δέσμευση για κατάργηση των φυλακών τύπου Γ'».

Πηγή: news.in.gr 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου