Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Kωνσταντινούπολη: Γυναίκα άνοιξε πυρ κατά αστυνομικού φυλακίου στην πλατεία Ταξίμ




Μια γυναίκα άνοιξε πυρ με ένα πολυβόλο εναντίον ενός αστυνομικού φυλακίου στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι NTV.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν υπάρχουν θύματα από την επίθεση αυτή. Στις εικόνες που πρόβαλε η τηλεόραση διακρίνονται ένοπλοι αστυνομικοί να αποκλείουν ένα μέρος της πλατείας. Η κυκλοφορία των οχημάτων και των πεζών συνεχιζόταν κανονικά στους γύρω δρόμους.

Το NTV ανέφερε ότι από την επίθεση υπέστησαν ζημιές ορισμένα οχήματα της αστυνομίας. Η γυναίκα διέφυγε με τα πόδια, αφήνοντας πίσω της το όπλο που χρησιμοποίησε. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναρτήθηκε μια φωτογραφία του τροποποιημένου πολυβόλου, που τράβηξε ένας Τούρκος δημοσιογράφος.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα σχόλιο από τις αστυνομικές αρχές για το περιστατικό αυτό.
Πριν από τρεις εβδομάδες μια βομβίστρια αυτοκτονίας ανατινάχθηκε σε ένα αστυνομικό τμήμα της Κωνσταντινούπολης, στη συνοικία Σουλταναχμέτ, σκοτώνοντας έναν αξιωματικό και τραυματίζοντας άλλον έναν. Αρχικά την ευθύνη για την επίθεση αυτή ανέλαβε το Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο (DHKP-C), όμως στη συνέχεια ανακάλεσε. Ορισμένα τουρκικά μέσα ενημέρωσης υποστήριξαν ότι στην πραγματικότητα την επίθεση οργάνωσαν ακραίοι ισλαμιστές.

Στο παρελθόν Κούρδοι αυτονομιστές, ριζοσπάστες ισλαμιστές και ακροαριστερές οργανώσεις έχουν πραγματοποιήσει αιματηρές επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη.


Πηγή : tanea.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου