Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

F.T.: Επιμένει για την παρουσία της τρόικας ο Σόιμπλε



Τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων με την τρόικα για την τελευταία αξιολόγηση του προγράμματος θέτει ως προϋπόθεση ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για να δεχθεί μία νέα τεχνική παράταση του προγράμματος, σύμφωνα με τους Financial Times.

Στο σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται ότι στο περιθώριο του Eurogroup την περασμένη Δευτέρα οι εκπρόσωποι της τρόικας συναντήθηκαν με τους υπουργούς Οικονομικών Γαλλίας και Γερμανίας, σε μία προσπάθεια να βρεθεί κοινή γραμμή στις συζητήσεις με την Ελλάδα.

Σύμφωνα με πηγές που είχαν πληροφόρηση για αυτή τη συνάντηση, οι περισσότεροι ήταν ανοικτοί στο να υπάρξει κάποια επιείκεια -ενδεχομένως με παράταση της αποπληρωμής των χρεών, μείωση των στόχων για το πλεόνασμα και αύξηση των κοινωνικών δαπανών, εφόσον η Ελλάδα τηρήσει τις περισσότερες δεσμεύσεις για μεταρρυθμίσεις.

«Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε όμως, αντιστάθηκε στις πιέσεις για μία γρήγορη τεχνική παράταση του προγράμματος, θέτοντας ως προϋπόθεση να δεσμευθεί η ελληνική κυβέρνηση ότι θα κάνει διαπραγματεύσεις για την τελική αξιολόγηση, η οποία εκκρεμεί από το Σεπτέμβριο», συμπληρώνεται.

«Χρειάζεσαι μία δομή για να διαπραγματευτείς» δήλωσε ένας άλλος αξιωματούχος που γνωρίζει τον τρόπο σκέψης του κ. Σόιμπλε, προσθέτοντας: «Έως τώρα, δεν ήταν ξεκάθαροι ως προς αυτό».
Η εφημερίδα αναφέρει ότι οι αξιωματούχοι δήλωσαν πως η θέλησή τους να δείξουν επιείκεια δοκιμάστηκε τη Δευτέρα από τις ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης, «που ήταν ανοικτά συγκρουσιακές προς τους εταίρους της Ε.Ε.». «Αυτό που συμβαίνει τώρα κινείται σε άλλη κατεύθυνση», διευκρίνισε αξιωματούχος.

Πηγές: naftemporiki.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου