Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Σήμερα οι κηδείες των δύο σμηναγών του μοιραίου F-16




Σήμερα θα γίνουν οι κηδείες των σμηναγών Παναγιώτη Λάσκαρη και Αθανάσιου Ζάγκα, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, στην Ισπανία.

Οι δύο πιλότοι του διθέσιου F-16, έχασαν τη ζωή τους, ενώ επιχειρούσαν απογείωση, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, στην αεροπορική βάση του Los Llanos, στο Albacete της Ισπανίας.

Το αεροσκάφος συμμετείχε σε πρόγραμμα εκπαίδευσης πιλότων των ενόπλων δυνάμεων κρατών μελών του NATO, του λεγόμενου Tactical Leadership Programme (TLP).

Τη στιγμή της απογείωσης υπέστη απώλεια ισχύος και συνετρίβη στον χώρο στάθμευσης αεροσκαφών. Τραγικός απολογισμός του δυστυχήματος ήταν συνολικά 11 νεκροί.

Και οι δύο Έλληνες πιλότοι ήταν εμπειρότατοι.

Ο Σμηναγός (Ι) Παναγιώτης Λάσκαρης, ήταν 35 ετών, παντρεμένος, με έναν γιο, με σύνολο ωρών πτήσεως 1.459, εκ των οποίων οι 872 ώρες σε αεροσκάφη F-16

Ο Σμηναγός (Ι) Αθανάσιος Ζάγκας, 31 ετών, επίσης παντρεμένος, με έναν γιο και μία κόρη, με σύνολο ωρών πτήσεως 1.128, εκ των οποίων οι 524 ώρες σε αεροσκάφη F-16.

Η νεκρώσιμος ακολουθία του Σμηναγού Παναγιώτη Λάσκαρη θα γίνει, σήμερα, στις 12:00, στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου, στη Ριζούπολη Αττικής.

Στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας, στην Αργυρούπολη Αττικής, στις 15:00, θα τελεστεί η νεκρώσιμος ακολουθία του Σμηναγού Αθανασίου Ζάγκα



Πηγή : pathfinder.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου