Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Οι τύψεις σκότωσαν αστυνομικό που συμμετείχε στην έρευνα για τη Charlie Hebdo


Ο Ελρίκ Φρεντού, που έπασχε από κατάθλιψη, αυτοκτόνησε με μία σφαίρα στο κεφάλι - Ένα 24ωρο πριν γίνει αυτόχειρας, είχε συναντηθεί με την οικογένεια ενός εκ των θυμάτων της εφημερίδας

Μία σφαίρα στο κεφάλι ήταν αρκετή για να του κόψει το νήμα της ζωής.

Η γαλλική αστυνομία είναι σοκαρισμένη από την είδηση της αυτοκτονίας του επιθεωρητή, Ελρίκ Φρεντού, επικεφαλής της ομάδας που ερευνά την τρομοκρατική επίθεση στη σατιρική εφημερίδα "Charlie Hebdo".

Ο Φρεντού έθεσε τέλος στη ζωή του, χρησιμοποιώντας το όπλο του.

Mε το γαλλικό Τύπο να επισημαίνει ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία εγείρουν ερωτήματα για προβλήματα ασφαλείας στην Ευρώπη, η είδηση της αυτοκτονίας του Φρεντού, ενός ανθρώπου με ευάλωτο ψυχικό κόσμο, κάνει το γύρο του Διαδικτύου.

Παρά το γεγονός ότι ο Φρεντού έπασχε από κατάθλιψη, οι αστυνομικοί συνάδελφοί του έμειναν άναυδοι, όταν έμαθαν για την αυτοκτονία του.

Μπορεί ο Φρεντού να μην άντεξε τις έντονες επικρίσεις που δεχόταν το αστυνομικό σώμα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην πατρίδα του.

Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας της Γαλλίας αναφέρουν ότι η παρακολούθηση των υπόπτων από τις γαλλικές αρχές είχε χαλαρώσει, επειδή το τελευταίο διάστημα δεν είχαν εμπλακεί σε εγκληματικές ενέργειες.

Αλλά, και από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς, παραδέχτηκε ότι υπήρξαν ελλείψεις στη συλλογή πληροφοριών.

Στόχος επικρίσεων έγιναν οι εικόνες έξω από το εβραικό παντοπωλείο στη Βενσέν και τη γύρω περιοχή, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η επιχείρηση, που μεταδόθηκε σε απευθείας σύνδεση στα γαλλικά και ξένα μέσα ενημέρωσης.

Ερωτήματα έχει προκαλέσει επίσης το γεγονός ότι, οι αστυνομικοί που επιστρατεύτηκαν για να εντοπίσουν τους δράστες, πυροβολούσαν αδιάκριτα. Ο Φρεντού, ο οποίος είχε ψυχολογικά προβλήματα, σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, ένα 24ωρο πριν γίνει αυτόχειρας, συνάντησε την οικογένεια ενός εκ των θυμάτων της εφημερίδας.

Η συγκίνηση ήταν τέτοια, που τον έκανε να λυγίσει και να βάλει τέλος στη ζωή του.

Ξεκίνησε την καριέρα του στο αστυνομικό σώμα το 1997, στις Βερσαλλίες. Εν συνεχεία εντάχθηκε στους κόλπους του αστυνομικού σώματος της γενέτειράς του, Λιμόζ. Από το 2012,  είχε αναλάβει τη θέση του επιθεωρητή.

"Είμαστε σοκαρισμένοι. Κανείς δεν περίμενε μία τέτοια εξέλιξη" δήλωσε στους δημοσιογράφους εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας της Λιμόζ.


Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου