Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Νεκροί οι αδερφοί Κουασί που αιματοκύλισαν το Charlie Hebdo μετά από επιχείρηση στρατού-αστυνομίας


«Θα πεθάνουμε σαν μάρτυρες» φώναζαν οι δράστες - Εκκενώθηκαν σχολεία της περιοχής πριν την επιχείρηση - Σώα η όμηρος

Νεκροί οι δράστες του μακελειού στο Charlie Hebdo από την επιχείρηση της αστυνομίας και του στρατού. Η όμηρος σύμφωνα με τα γαλλικά Μέσα Ενημέρωσης είναι καλά στην υγεία της.

Λίγο πριν από τις 6 (ώρα Ελλάδας) άρχισε η επιχείρηση της αστυνομίας και του στρατού ενάντια στους δύο δράστες της επίθεσης στα γραφεία του Charlie Hebdo οι οποίοι βρίσκονταν οχυρωμένοι σε τυπογραφείο στην περιοχή Νταμαρτέν-αν-Γκελ κρατώντας εναν όμηρο.

Οι πρωινοί πυροβολισμοί

Το πρωί σημειώθηκε νέα ανταλλαγή πυροβολισμών στην εθνική οδό 2 βορειοανατολικά του Παρισιού, στην περιοχή Νταμαρτέν-αν-Γκελ που βρίσκεται σε απόσταση 15 χλμ από το αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκωλ.

Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης υπάρχουν 2 νεκροί και 20 τραυματίες.

Οι εισαγγελικές αρχές δεν επιβεβαιώνουν την ύπαρξη θυμάτων, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της Γαλλίας «δεν υπάρχει νεκρός, ούτε τραυματίας μέχρι στιγμής». Ο υπουργός Εσωτερικών επιβεβαίωσε την ύπαρξη ομήρου.

Οι αδελφοί Κουασί κρατούν έναν όμηρο σε τυπογραφείο, όπου έχουν οχυρωθεί από το πρωί, στην πόλη Νταμαρτέν-αν-Γκέλ, βόρεια του αεροδρομίου Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού, ανακοίνωσε αστυνομική πηγή στους δημοσιογράφους. Καμία πληροφορία δεν έχει δοθεί για το πρόσωπο που κρατείται όμηρος.

Το τηλεοπτικό δίκτυο iTELE μετέδωσε την πληροφορία ότι πρόκειται για γυναίκα.  Το France 2 μεταδίδει ότι ο όμηρος είναι άντρας και 26 ετών. Ωστόσο η οικογένεια ενός 27χρονου υπαλλήλου της εταιρείας δεν έχει μάθει νέα του εδώ και ώρες και εικάζεται ότι ίσως και να είναι αυτός ο όμηρος.

Ωστόσο την ανησυχία της για την τύχη του ιδιοκτήτη Μισέλ Καταλάνο, υπεύθυνου της εκτυπωτικής εταιρείας Creation Tendance et Decouverte, εκφράζει  η οικογένειά του καθώς δεν έχει νέα του από σήμερα το πρωί.


Πηγή : tovima.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου