Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Γαλλία: Αιματοχυσία στο περιοδικό Charlie Hebdo – Τουλάχιστον 10 οι νεκροί


Η επίθεση έχει σκιές ισλαμικού τρομοκρατικού χτυπήματος, καθώς το Σεπτέμβριο του 2013 το γαλλικό σατιρικό περιοδικό δημοσίευσε σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ

Το λουτρό αίματος με τουλάχιστον 10 νεκρούς και πέντε τραυματίες στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo στο Παρίσι επιβεβαιώνει η αστυνομία του Παρισιού. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κουκουλοφόροι ήταν οπλισμένοι με καλάσνικοφ και εκτοξευτή ρουκετών.

Ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ σπεύδει το σημείο της επίθεσης και έχει συγκαλέσει επείγουσα συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.

Η επίθεση έχει σκιές ισλαμικού τρομοκρατικού χτυπήματος, καθώς το γαλλικό σατιρικό περιοδικό είχε δημοσιεύσει  σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων στο μουσουλμανικό κόσμο. Στις αρχές Ιανουαρίου του 2013, το γαλλικό περιοδικό επανήλθε δημοσιεύοντας 64σέλιδο ειδικό τεύχος με σκίτσα για την ζωή του προφήτη Μωάμεθ προκαλώντας διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο που οδήγησαν στο προσωρινό κλείσιμο αρκετών γαλλικών ιδρυμάτων στο εξωτερικό.

Σημειώνεται ότι στο Ισλάμ θεωρείται προσβλητική η δημοσίευση σκίτσων του προφήτη.

"Αν ο κόσμος θέλει να σοκαριστεί, θα σοκαριστεί" είχε δηλώσει ο εκδότης του περιοδικού Στεφάν Σαρμπονιέ αψηφώντας τις αντιδράσεις.


Πηγή : skai.gr




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου