Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Στο ΠΑΣΟΚ δεν άρεσαν όσα είπε ο Σαμαράς για τους λαθρομετανάστες από τον Έβρο.


Δυσανασχέτησε το Πασοκ για το θέμα της παράνομης μετανάστευσης, με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά από τον Εβρο στις οποίες επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο κατηγόρησε ότι « θέλει να φέρνει τους λαθρομετανάστες στην Ελλάδα να τους δίνει ιθαγένεια, ασφαλιστική κάλυψη και νοσοκομειακή περίθαλψη», ρωτώντας «με τι χρήματα θα γίνουν αυτά».

Διαμαρτυρόμενο το  Πασοκ έβγαλε σχετική ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι «η διαχείριση του προσφυγικού ρεύματος δεν πρέπει να γίνεται με όρους πόλωσης για εσωτερική κατανάλωση», ενώ κάνει λόγο για «νεκρανάσταση των ιδεών Μπαλτάκου».

Συνεχίζει στην ανακοίνωση λέγοντας «απαιτείται συναίνεση για την εφαρμογή πολιτικών που θα σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις ζωές των ανθρώπων και τις κεκτημένες ευρωπαϊκές και πανανθρώπινες αξίες».

Για το Πασοκ δεν «Δεν υπάρχουν λαθρομετανάστες. Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζει όλους, όσοι εισέρχονται παράτυπα στο έδαφός της. Οι ξεριζωμένοι από την Συρία και τις άλλες εμπόλεμες περιοχές πρέπει να έχουν πρόσβαση στις διαδικασίες ασύλου και να αντιμετωπίζονται ως πρόσφυγες.  Η Ελλάδα είναι κράτος μέλος της ΕΕ και ως τέτοιο θα πρέπει να αντιμετωπίζει την ηθική και νομική υποχρέωσή του απέναντι σε αυτούς που δικαιούνται τη διεθνή προστασία του ασύλου. Η καταγραφή των προσφύγων και η παροχή σε αυτούς ασφάλειας είναι υποχρέωσή μας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να στηρίξει τις προσπάθειες της χώρας με επιπρόσθετους πόρους για την υποδοχή των προσφύγων και να πάψει να εθελοτυφλεί για τον δίκαιο επιμερισμό του βάρους αναλογικά σε όλα τα κράτη μέλη.

Από τις δηλώσεις φαίνεται η πρώτη ρωγμή στον κυβερνητικό συνεταιρισμό και οι εκλογές έχουν ακόμα δρόμο.







0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου