Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

«Εγκληματίας σαν τους τζιχαντιστές» ο Νετανιάχου, λέει Νταβούτογλου



Άγκυρα: Υψηλούς τόνους, που θυμίζουν το ναδίρ προ ετών στο οποίο είχαν βρεθεί οι σχέσεις Τουρκίας και Ισραήλ, χρησιμοποιήσε ο πρωθυπουργός απαντώντας στον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών που είχε χαρακτηρίσει τον Ερντογάν «αντισημίτη νταή».

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, ανέφερε ονομαστικά τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπεντζαμίν Νετανιάχου, παροιμοιάζοντάς τον με τον τζιχαντιστές.

«Όπως η σφαγή στο Παρίσι που διαπράχθηκε από τρομοκράτες είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και ο Νετανιάχου, η κυβέρνηση του οποίου βομβαρδίζει παιδιά που παίζουν στις παραλίες στη Γάζα, καταστρέφει σπίτια και σκότωσε τους πολίτες μας σε διεθνή ύδατα, έχει διαπράξει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», είπε ο Νταβούτογλου.

Το τελευταίο σχόλιο αναφέρεται στο πλοίο «Μαβί Μαρμαρά», η έφοδος στο οποίο είχε ρίξει στο χαμηλότερο ιστορικό τους σημείο τις σχέσεις των δύο χωρών.

Ο Νταβούτογλου απαντούσε στον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών, Αβίγκντορ Λίμπερμαν, ο οποίος την προηγούμενη ημέρα είχε επιτεθεί με μανία στον Ερντογάν επειδή επικρίνει μόνιμα την πολιτική του Ισραήλ έναντι των Παλαιστινίων: «Η πολιτισμένη, πολιτικώς ορθή σιωπή της Ευρώπης έναντι ενός αντισημίτη νταή όπως ο Ερντογάν και η συμμορία του μας πάει πίσω στη δεκαετία του 1930», είχε πει ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ.


Πηγή: news.in.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου