Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Δέσμευση από τον Τσίπρα ότι θα στηρίξει τους αγρότες!



Για την στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής δεσμεύθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από την Αργολίδα.

"Ήρθε η ώρα να στηρίξουμε τον τόπο ώστε να βγούμε από την κρίση.. Και δεν μπορούμε να βγούμε από την κρίση αν δεν στηριχθεί η πρωτογενής παραγωγή …Αν δεν στηριχτούν οι άνθρωποι του μόχθου, αν δεν μπορέσουμε να ξαναστήσουμε σε υγιείς βάσεις το συνεταιριστικό κίνημα, αν δεν μπορέσουμε να απελευθερώσουμε την αγροτική παραγωγή από τα δεσμά μιας άδικης φορολογίας και από το γραφειοκρατικό κράτος", τόνισε σε δηλώσεις του κατά την επίσκεψή του σε μονάδα τυποποίησης κι εμπορίας βιολογικών προϊόντων στα Φίχτια.

Ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε στους Έλληνες παραγωγούς και αγρότες ότι "η κυβέρνηση ανασυγκρότησης και ανόρθωσης" που θα δημιουργήσει, θα σημαίνει κυβέρνηση παραγωγικής ανασυγκρότησης. "Η παραγωγική ανασυγκρότηση", όπως εξήγησε, "μπορεί να γίνει μόνο μέσα τη μείωση του κόστους παραγωγής, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, από τη θέσπιση του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ, να σταματήσει η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ με 13%, με τους αγρότες να κινδυνεύουν να χάσουν τα χωράφια τους και τα σπίτια τους από τις τράπεζες".

Κατηγόρησε παράλληλα τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ότι "προσπαθεί να φοβερίσει τον ελληνικό λαό" και τόνισε: "Οι φοβέρες όμως πια δεν πιάνουν. Μια του ψεύτη, δυο του ψεύτη, τρεις και η κακή του μέρα, λέει ο λαός μας. Ο ελληνικός λαός γνωρίζει πλέον ότι αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική, η πολιτικού του μνημονίου, η Ελλάδα θα γίνει μια χώρα αποικία, χωρίς παραγωγή, χωρίς αγρότες, χωρίς μέλλον, χωρίς προοπτική".

Υπογράμμισε ακόμη ότι χρειάζονται "τομές με το παρελθόν, όχι να γυρίσουμε στα όσα μας έφεραν στο 2009, αλλά να διαρρήξουμε τις σχέσεις μας με όλα όσα μας έφεραν στο 2009". Δήλωσε βέβαιος ότι "ο ελληνικός λαός έχει πάρει ήδη τις αποφάσεις του" και από τις 26 του Γενάρη και μετά θα είμαστε μία χώρα "με ένα λαό με ψηλά το κεφάλι, με αξιοπρέπεια στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι".

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαίωσε τέλος ότι "καμία επιδότηση δεν πρόκειται να κοπεί για τους αγρότες, διότι η Ευρώπη έχει όρους και κανόνες. Μεγαλύτερος και σημαντικότερος από τους κανόνες της η δημοκρατία και ο σεβασμός στη λαϊκή κυριαρχία. Θα αξιοποιήσουμε τους ευρωπαϊκούς πόρους και θα στηρίξουμε την πρωτογενή παραγωγή".


Πηγή : mega.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου