Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Σαμαράς: «Ο ΣΥΡΙΖΑ μας οδηγεί σε νέο μνημόνιο - Την Κυριακή αποφασίζουμε για το μέλλον»



Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε από τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, υποστηρίζοντας πως «μας οδηγεί σε νέο μνημόνιο» και κατηγορώντας τον πως ετοιμάζει φοροκαταιγίδα για τη μεσαία τάξη και ακύρωση των μεγάλων επενδύσεων στη χώρα. Ο κ. Σαμαράς υποσχέθηκε σειρά φορολογικών ελαφρύνσεων και αποκατάσταση των αδικιών, ενώ δεσμεύτηκε για περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ.
Ο κ. Σαμαράς ξεκίνησε την ομιλία του στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι.Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη με επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ: «Στην καλύτερη περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ μας οδηγεί σε νέο Μνημόνιο» υποστήριξε ο κ. Σαμαράς, προσθέτοντας ότι «ετοιμάζει να φέρει φοροκαταιγίδα».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ μας έλεγε ότι θα μειώσει τους φόρους και αποκαλύφθηκε ότι θα τους αυξήσει» είπε ο κ. Σαμαράς. «Δεσμεύομαι ότι θα μειώσουμε κι άλλο τον ΕΝΦΙΑ» ανέφερε ο πρωθυπουργός.
«Αναλογιστείτε πόσες φορές αναγκάστηκαν να μαζέψουν τις ασυναρτησίες που έλεγαν. Είπαν ότι θα τυπώσουν χρήμα, ότι θα κρατικοποιήσουν τις τράπεζες, ότι θα εκδώσουν έντοκα με υποχρεωτικό δανεισμό από τον μικροκαταθέτη, ότι θα βάλλουν ανώτερο συντελεστή στο 60%, θα κρατικοποιήσουν τις αερογραμμές την ακτοπλοία, θα ακυρώσουν τις μεγάλες επενδύσεις όπως της COSCO, ότι θα καταργήσουν το ΑΣΕΠ, ότι θα βάλλουν φόρους στο χρηματιστήριο και ότι θα βάλλουν τους ελεγκτικούς μηχανισμούς στο γραφείο του πρωθυπουργού σαν να είμαστε Βόρεια Κορέα. Πουθενά δεν γίνονται κρατικοποιήσεις εκτός από την Βενεζουέλα και την Βόρειο Κορέα γίνονται παντού ιδιωτικοποιήσεις. Θέλουν λέει να αφοπλίσουν την αστυνομία και το λιμενικό, να καταργήσουν τις φυλακές υψίστης ασφαλείας».
Ο κ. Σαμαράς αρνήθηκε ότι αυτά που καταλογίζει στον ΣΥΡΙΖΑ συνιστούν κινδυνολογία. «Ο κ. Τσίπρας λέει ότι θα χορέψει τις αγορές και άλλος φωστήρας είπε ότι αν δεν πετύχει η διαπραγμάτευση προτιμότερος είναι ο θάνατος. Είναι δυνατόν να εμπιστευθούμε σε αυτούς το μέλλον των παιδιών μας. Λένε οι ίδιοι μην περιμένετε κονδύλια από την Ευρώπη αν πάμε σε σύγκρουση με την Ευρώπη, όμως αν χάσουμε έστω και για ένα μήνα τις αγροτικές επιδοτήσεις και το ΕΣΠΑ θα έχει κόστος για τον αγρότη και την αυτοδιοίκηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει την τυφλή σύγκρουση. Γιατί πώς αλλιώς μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς την δήλωση ότι το πακέτο Γιούνκερ είναι ηλίθιο και ότι το 1 τρις του ΝΤράγκι δεν είναι τίποτα. Δεν μπορούν εκείνοι να μιλούν για ελπίδα. Το λεφτά υπάρχουν μας το έχουν πει κι άλλοι και όχι μόνο δεν μοίρασαν λεφτά αλλά τα πήραν πίσω. Υπάρχει από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ περίσσευμα θράσους, τους βγαίνει συμπεριφορά κατάληψης στο γυμνάσιο. Αν δικό μας στέλεχος εξύβριζε τον κ. Τσίπρα θα τον είχα στείλει σπίτι του. Θυμηθείτε τι είπε στη Ρόδο. Σκεφτείτε τι θα κάνουν αν κυβερνήσουν. Αλλά δεν θα κυβερνήσουν γιατί την Δευτέρα η Ελλάδα θα είναι γαλάζια.
«Δύο ήταν τα μεγάλα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ: το ένα ήταν η φορολογία, έλεγε ότι θα την μειώσει και αποδεικνύεται ότι στοχεύει στην αύξηση. Εμείς κατεβάσαμε τον ανώτατο συντελεστή εισοδήματος στο 45%, το κατεβάσαμε στο 43% και θα το κατεβάσουμε την επόμενη τετραετία στο 33%. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι θα τον ανεβάσει στο 60%. Στέλνει έτσι το μήνυμα στη νέα γενιά ότι, ακόμη κι αν πετύχεις, θα στα πάρει το κράτος. Στέλνει και μήνυμα στους ξένους ότι μην έρχεστε εδώ, γιατί θα φορολογηθείτε».

«Μας είπε ότι θα καταργήσει το φόρο ακινήτων, όταν όμως ρωτήσαμε με τι θα τα αντικαταστήσει, είπαν ότι θα φορολογήσουν όσους έχουν ακίνητη περιουσία πάνω από 200.000. Αυτοί όμως δεν είναι οι πλούσιοι, αλλά η μεσαία τάξη. Εμείς μέσα από την περιπέτεια και τα λάθη θα μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ κι άλλο, είναι δέσμευσή μου. Καθένας θα πληρώσει μέσα στο 2015 7% λιγότερα. Το πρόγραμμα "λίστα γάμου" που έχει φτιάξει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χρειάζεται να το συζητήσουμε. Δημιουργούν νέα ελλείμματα και μας οδηγούν σε νέο μνημόνιο» σχολίασε.
Και προσέθεσε: «Λένε ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και στέλνουν μήνυμα στις αγορές να μην μας δανείζουν και έτσι να καταλήξουμε σε αναγκαστικό δανεισμό, που σημαίνει νέο μνημόνιο. Όλα αυτά είναι για το κούρεμα του χρέους; Γνωρίζουν ότι αυτό δεν γίνεται. Το χρέος δεν είναι πλέον ιδιωτικό, αλλά κρατικό, είναι το χρέος που έχουν άλλα κράτη που μας έχουν δανείσει με επιτόκια μεγαλύτερα από εκείνα που έχουν δανειστεί οι ίδιοι. Ξέρουν ότι επαναδιαπραγμάτευση και κούρεμα δεν γίνεται και αυτό είναι η μεγάλη τους απάτη. Όσα λέει και όσα κρύβει και ετοιμάζει δεν είναι αθώες ασυναρτησίες. Μία ακόμη απάτη είναι ότι ήξερε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να περάσει στην επόμενη ημέρα δίχως μνημόνιο και με πιστωτική γραμμή. Τα ήξερε αυτά, αλλά δηλώνοντας ότι δεν θα ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκάλεσε διεθνή αναταραχή. Γι' αυτό έσυραν τη χώρα σε εκλογές, για να ματαιώσουν την έξοδο από το μνημόνιο. Ήθελαν να ματαιώσουν την έξοδο από την κρίση και την ανάκαμψη που είχε ξεκινήσει -είχαμε το τρίτο τρίμηνο τη μεγαλύτερη ανάπτυξη στην Ευρώπη-, γιατί ΣΥΡΙΖΑ χωρίς μνημόνια δεν υπάρχει, θα υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ με νέα μνημόνια και αυτό πρέπει να αποτρέψουμε την Κυριακή που έρχεται».
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην Τρόικα λέγοντας ότι με διαπραγμάτευση πετύχαμε τις 100 δόσεις, προστατεύσαμε την πρώτη κατοικία, μειώσαμε την φορολογία στο πετρέλαιο θέρμανσης και ρώτησε: «ο κ. Τσίπρας πότε και με ποιόν διαπραγματεύτηκε;». «Είμαστε έτοιμοι να ολοκληρώσουμε τις συμφωνίες και να περάσουμε στην νέα εποχή» ανέφερε ο κ. Σαμαράς και συνέχισε: «όταν οι ξένοι μας λένε ότι φέτος θα έχουμε ανάπτυξη 2,7% και του χρόνου 3,5% αυτό σημαίνει ανάπτυξη. Είναι χιλιάδες οι επενδύσεις που έχουν παγώσει και περιμένουν να φύγει το σύννεφο της πολιτικής αβεβαιότητας για να συνεχιστούν. Τα επιχειρηματικά κέρδη από το 25% θα πάνε σε πρώτη φάση στο 22% και θα συνεχίσουν να μειώνονται κατά 3% τον χρόνο μέχρι να φθάσουν στο 15%. Οι επιδοτήσεις των αγροτών δεν φορολογήθηκαν και ούτε πρόκειται να φορολογηθούν. Σήμερα υπογράφηκε η συμφωνία για τις αποζημιώσεις των αγροτών. Θα απαλλάξουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από την δήλωση ΦΠΑ. Στα επόμενα δύο χρόνια θα επιστρέψουμε το σύνολο των περικοπών στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις». Καθιερώνουμε και μία σειρά μέτρων επιβράβευσης για τον συνεπή φορολογούμενο κάτι που είναι επιβεβλημένο από ένα σύγχρονο κράτος. Μπαίνουμε στην Ανάπτυξη δεν έχει άλλο κάτω στα εισοδήματα και τις συντάξεις μόνο πάνω, δεν έχει άλλο πάνω στην φορολόγηση μόνο κάτω, και έχει και αποκατάσταση αδικιών.
Μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, είπε ακόμα ότι η εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιανουαρίου είναι η πιο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση των τελευταίων ετών και υπογράμμισε πως ακόμη και μια ψήφος μπορεί να κάνει τη διαφορά, γιατί το πρώτο κόμμα είναι αυτό που παίρνει τις 50 έδρες και μπορεί να καθορίσει το μέλλον της πατρίδας.
Ο κ. Σαμαράς έκανε άνοιγμα σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που μέχρι σήμερα δεν ψήφιζαν Ν.Δ. σε ανθρώπους νοικοκυραίους, όπως είπε, που δεν θέλουν να δουν τη χώρα να γίνεται συντρίμμια, αλλά θέλουν να δουν τη χώρα να βγει μπροστά.
«Θέλω να σας πω ότι αυτές οι εκλογές θα καθορίσουν το μέλλον των παιδιών» τόνισε.
Οι εκλογές αυτές υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς, «είναι αποφασιστικής σημασίας αφού δεν κρίνεται μόνο η διακυβέρνηση, οι εκλογές αφορούν το αν η Ελλάδα θα έχει μέλλον μέσα στην Ευρώπη και σταθεί όρθια ή αν θα απομονωθεί και βυθιστεί στα ελλείμματα και στα χρέη».



Πηγή : 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου