Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο, κλειστά σχολεία στην Αττική



Σε αναστολή λειτουργίας σχολείων σε δήμους της Ανατολικής Αττικής προχώρησε ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου.

Με σημερινή απόφασή του προχωρά -λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών- στο κλείσιμο των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα δημοτικά διαμερίσματα Θρακομακεδόνων, Βαρυμπόμπης, Ολυμπιακού Χωριού του Δήμου Αχαρνών, σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Διονύσου, δηλ. Διόνυσος, Κρυονέρι, Άγιος Στέφανος, Δροσιά, Άνοιξη, Σταμάτα, Ροδόπολη, στα δημοτικά διαμερίσματα Αφιδνών, Αυλώνα, Μαρκόπουλου Ωρωπού, Καπανδριτίου, Καλάμου, Πολυδενδρίου, Μαλακάσας του Δήμου Ωρωπού και στα δημοτικά διαμερίσματα Βαρνάβα και Γραμματικού του Δήμου Μαραθώνα.

Στις υπόλοιπες περιοχές και ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, σε περίπτωση που επικρατήσει παγετός, η λειτουργία ή μη των σχολείων μπορεί να αποφασισθεί με ευθύνη του διευθυντή του σχολείου.

«Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία στον δήμο Διονύσου λόγω των προβλημάτων που προκάλεσε το νέο κύμα κακοκαιρίας» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Διονύσης Ζαμάνης. Σύμφωνα με τον κ. Ζαμάνη «το κεντρικό οδικό δίκτυο του δήμου είναι ανοιχτό, αλλά υπάρχουν προβλήματα στους μικρότερους δρόμους, λόγω της χιονόπτωσης τη νύχτα και κυρίως λόγω του παγετού που είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα».

Όπως είπε ο κ. Ζαμάνης «όλα τα συνεργεία του δήμου είναι στους δρόμους για να βοηθήσουν στην αποκατάσταση των προβλημάτων. Από την πρωτοχρονιά έχουν ρίξει 300 τόνους αλάτι και αναμένεται έως αύριο να ρίξουν άλλους 100».

«Τέσσερα συνεργεία του δήμου Αμαρουσίου ρίχνουν αλάτι από τις πρώτες πρωινές ώρες στους δρόμους της περιοχής» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, τονίζοντας ότι «όλοι οι κεντρικοί δρόμοι στον δήμο είναι ανοιχτοί, με κάποια προβλήματα να υπάρχουν ακόμη σε μικρούς συνοικιακούς δρόμους, όπου χρειάζεται προσοχή λόγω του παγετού».

«Έχει χιονίσει αρκετά, αν συνέχιζε τα προβλήματα θα ήταν μεγαλύτερα. Η πόλη δεν σταμάτησε όμως να λειτουργεί» σημείωσε ο κ. Πατούλης.

Στον δήμο Πεντέλης, κλειστός παραμένει μόνο ο περιμετρικός δρόμος Πεντέλης-Άγιος Πέτρος – Νέας Μάκρης από την πρόσφατη κακοκαιρία είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης, υπογραμμίζοντας τον σημαντικό ρόλο των εθελοντών στην αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Στο μεταξύ, παραμένει η επιβολή διακοπής της κυκλοφορίας σε ορισμένες περιοχές της Αττικής, λόγω της έντονης χιονόπτωσης. Σε άλλα σημεία, η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Συγκεκριμένα, δεν διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθας από το τελεφερίκ έως το καζίνο, στην περιφερειακή οδό Πεντέλης - Ν. Μάκρης, από το στρατιωτικό νοσοκομείο Πεντέλης «414» έως τη διασταύρωση του Αγίου Πέτρου, στη λεωφόρο Χασιάς - Δερβενοχωρίων, στο ύψος της Μονής Κλειστών, στο ρεύμα προς Δερβενοχώρια και στην Καισαριανή, επί της Ανωνύμου οδού, θέση «ΚΑΛΟΠΟΥΛΑ», από το τέρμα της οδού Εθν. Αντιστάσεως.

Οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες στην περιφερειακή οδό Βαρυμπόμπης - Κατσιμιδίου, σε σημείο της λεωφόρου Διονύσου, στο ρεύμα προς Μαραθώνα και στην είσοδο των Θρακομακεδόνων από το Ολυμπιακό Χωριό.

Επιμένει ο χιονιάς

Το κύμα κακοκαιρίας συνεχίζεται και σήμερα, με κατά διαστήματα έντονες χιονοπτώσεις κυρίως στην Αττική, την Βοιωτία, τις Σποράδες, την Εύβοια τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Οι άνεμοι στο Αιγαίο πνέουν βόρειοι με ένταση 6-8 μποφόρ και οι θερμοκρασίες παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα. Παράλληλα, λόγω παγετού υπάρχουν προβλήματα σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις οι οποίες στη Χαλκιδική θα είναι πρόσκαιρα αυξημένες και θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από -6 (μείον 6) έως 4 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από -13 (μείον 13) έως 1 βαθμό.


Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος

Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασια: από -8 (μείον 8) έως 10 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο η μεγίστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: τοπικές νεφώσεις και κατά διαστήματα χιονοπτώσεις κυρίως στις βορειότερες περιοχές οι οποίες στην Αττική, τη Βοιωτία, τις Σποράδες και την Εύβοια θα είναι πρόσκαιρες ισχυρές. Εξασθένηση από το βράδυ.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση το απόγευμα.

Θερμοκρασια: από -8 (μείον 8) έως 7 βαθμούς κελσίου.


Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με χιονόνερο στα παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα κατά διαστήματα θα είναι έντονα. Εξασθένηση από τη νύχτα.

Ανεμοι: βόρειοι 6 με 8 μποφόρ με εξασθένηση στα δυτικά από το μεσημέρι.

Θερμοκρασια: από 1 έως 8 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με χιονόνερο στα νότια και βελτίωση το βράδυ.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 7 με 8 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 4 έως 9 βαθμούς κελσίου. Στις βορειότερες περιοχές από -1 (μείον 1) έως 6 βαθμούς


Αττική

Καιρός: νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού, όπου κατά διαστήματα θα είναι έντονες. Εξασθένηση το βράδυ.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 0 έως 6 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


Θεσσαλονίκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας .

Ανεμοι: βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από -3 (μείον 3) έως 3 βαθμούς κελσίου.

Για την Πέμπτη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο στη Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Στην υπόλοιπη χωρά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασια: σε μικρή άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Παγετός κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια.


Πηγή : kathimerini.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου