Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Ανέργους στην Ελλάδα δεν έχει μόνο το δημόσιο






Γράφει ο Κώστας Βουκελάτος

Πιστός στην παράδοση του λαϊκισμού ο ΣΥΡΙΖΑ, επιλέγει να αναφέρεται τις πρώτες δύο ημέρες της κυβέρνησης του μόνο στο δημόσιο και ποιους θα επαναπροσλάβει στο δημόσιο.

Θα ανοίξουμε την ΕΡΤ, θα επαναπροσλάβουμε τις καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ και ακόμα 3.500 δημόσιους υπαλλήλους που έχουν μνημονιακά απολυθεί και άλλα τέτοια κρατικά.

Μπράβο και μακάρι με όλη την καρδιά των Ελλήνων να τακτοποιηθούν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και οι άλλες αδικίες στο δημόσιο αλλά Ελλάδα και λαός δεν είναι μόνο το δημόσιο η πλειοψηφία είναι ο ιδιωτικός τομέας και αυτός δεν ήταν και δεν είναι όπως φαίνεται δυστυχώς προτεραιότητα.

Αριθμός σοβαρός και άδικος οι 10.000 δημόσιοι υπάλληλοι που απομακρύνθηκαν αλλά αριθμός πολύ σοβαρός είναι και οι 300.000 υπάλληλοι στον ιδιωτικό τομέα που έχασαν την δουλειά τους οι χιλιάδες επιχειρήσεις που έκλεισαν και οι εκατοντάδες μικρομεσαίοι έμποροι που έμειναν χωρίς δουλειά σε μεγάλη ειδικά ηλικία.
Αυτοί που είναι;
Γιατί δεν ήταν πρώτη προτεραιότητα στις εξαγγελίες που αφορούσαν το δημόσιο;
Δεν είχε χώρο ο λαϊκός ΣΥΡΙΖΑ για αυτούς;
Και αυτοί περιμένουν και αγωνιούν γιατί ήταν η ραχοκοκαλιά της οικονομίας της χώρας μας.

Ήρθε λοιπόν το πλήρωμα του χρόνου να ικανοποιήσετε και τους απολυμένους της ΕΡΤ και όλους τους άλλους αλλά και τον ιδιωτικό τομέα που φέρνει τα λεφτά για να μπορέσετε να επαναπροσλάβετε όποιον έχει αδικηθεί το δημόσιο και να ικανοποιήσετε τα όποια αιτήματα στο δημόσιο.

Οι άνεργοι είναι 1.500.000 ανθρώπινες ψυχές και δεν είναι όλοι δημόσιοι υπάλληλοι και εδώ θα πρέπει να γίνει κάτι σοβαρό και ας τους ξεχάσατε στις πρώτες σας εξαγγελίες.

Οι 1.500.000 άνεργοι, δεν υπάρχουν για τον ΣΥΡΙΖΑ προς το παρών. Γιατί απλά δεν υπάρχει καμία πρόταση για την μικρομεσαία επιχείρηση. Για τον λαϊκό ΣΥΡΙΖΑ επιχείρηση= καπιταλιστικό κεφάλαιο και αυτό είναι λάθος και εγκληματική σκέψη γιατί ο κόσμος έχει πιστέψει όλα όσα έχετε πει και εύχονται όπως ευχόμαστε όλοι να τα κάνετε και ένα τα υλοποιήσετε και να φτάσετε το 60% αποδοχής από τον ελληνικό λαό.

Οι επιχειρήσεις που έκλεισαν, οι μικρομεσαίοι που έχασαν τις δουλειές τους, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι που υπέστησαν τόσες περικοπές δεν ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ για να ξανα-ανοίξει μόνο η ΕΡΤ!!

‘Όλοι στον ιδιωτικό τομέα περιμένουν το σχέδιο ανάπτυξης που θα δώσει και πάλι ελπίδα. Το μαγαζάκι της γειτονιάς, η οικογενειακή βιοτεχνία τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, ο δικηγόρος, ο μηχανικός, ο γιατρός που μεταναστεύουν και έχουν καταστραφεί και αυτοί και οι οικογένειες τους δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως κεφάλαιο, πάνε αυτά πέθαναν!
Και ο ιδιωτικός τομέας τι θα γίνει ας πεθάνει;

Δεν θέλω να πιστεύω ούτε εγώ ούτε οι εκατοντάδες χιλιάδες του ιδιωτικού τομέα που ψήφισαν γεμάτοι ελπίδα τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ανεργία υπάρχει μόνο στο Δημόσιο..



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου