Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Τελικά τι ψιθύρισε ο Ντάισελμπλουμ στον Βαρουφάκη




Η αποκωδικοποίηση της αντίδρασης Ντάισελμπλουμ κατά τη συνέντευξη τύπου με τον Ελληνα υπουργό Οικονομικών.

Ο ένας ισχυρισμός φέρεται να λέει ότι ο Ντάισελμπλουμ, ο επικεφαλής του Eurogroup, ψιθύρισε στον κ. Βαρουφάκη, μετά το τέλος της συνέντευξης και το «όχι» στην τρόικα, ότι «αυτό ήταν μεγάλο λάθος».

Ενώ η άλλη εκδοχή, ότι ο Ντάισελμπλουμ είπε ότι «σήμερα σκότωσες την τρόικα»...

Πάντως αργά το βράδυ ο Γιάνης Bαρουφάκης μιλώντας στο BBC2 απέδωσε στη μετάφραση τον θόρυβο που προκάλεσε η αντίδραση Ντάισελμπλουμ στη συνέντευξη Τύπου το απόγευμα της Παρασκευής. Επανέλαβε την επιθυμία της Ελλάδας να συζητήσει με τους εταίρους της και απαντώντας σε ερώτημα επανέλαβε πως εμπιστεύεται τη Γερμανία.

Ωστόσο επισήμανε ακόμη μια φορά τη θέση που διατύπωσε και ενώπιον του επικεφαλής του Eurogroup ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν μιλά με τους υπαλλήλους της Τρόικας.

Στη συνέντευξη ερωτηθείς για τη συνέχιση των δομικών μεταρρυθμίσεων είπε ότι θέλουμε να τις συνεχίσουμε και να τις εμβαθύνουμε.

Όταν ρωτήθηκε για τις ιδιωτικοποιήσεις και συγκεκριμένα για το λιμάνι του Πειραιά ο κ. Βαρουφάκης απάντησε ότι «προσωπικά σας διαβεβαιώνω ότι η συγκεκριμένη ιδιωτικοποίηση (σ.σ. Cosco) έχει την πλήρη στήριξη μου» αν και επισήμανε ότι οι περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις που έχουν γίνει τα τελευταία σήμερα έχουν γίνει αντί πινακίου φακής και τα κέρδη έχουν πάει στην αποπληρωμή χρέους.


Πηγή : sofokleousin.gr





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου