Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Άγνωστοι επιχείρησαν να εισέλθουν σε στρατόπεδο όπου φυλάσσονται εκρηκτικά βλήμματα



Απόπειρα εισόδου σε στρατόπεδο της Αττικής στο οποίο φυλάσσονται μεταξύ άλλων εκρηκτικά βλήμματα πραγματοποίησαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα δύο άγνωστα άτομα, σύμφωνα με ενημέρωση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Μ. Κωσταράκου προς τον υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια.
Τα άγνωστα άτομα, στις 00.20 εντοπίσθηκαν να επιχειρούν να κόψουν την περίφραξη. Στο στρατόπεδο σήμανε συναγερμός και τα άτομα τράπηκαν σε φυγή, ενώ παράλληλα ειδοποιήθηκε η αστυνομία.

Σημειώνεται ότι στο συγκεκριμένο στρατόπεδο φυλάσσονται, μεταξύ άλλων, εκρηκτικά βλήματα, καθώς και πειστήρια της αστυνομίας που αφορούν σε διάφορα είδη οπλισμού που έχει βρεθεί στην κατοχή συλληφθέντων και έχει κατασχεθεί από την Αστυνομία.

Στο μεταξύ, αυξημένα μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί σε μονάδες όπου φυλάσσονται, μεταξύ άλλων, αντιαρματικά όπλα, έπειτα από εντολή του Ν. Δένδια προς τον αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Χρίστο Μανωλά.

Αφορμή στάθηκαν πληροφορίες που ήλθαν σε γνώση του υπουργείου, λίγες εβδομάδες πριν από τα Χριστούγεννα, για ενδεχόμενη απόπειρα κλοπής αντιαρματικών όπλων από στρατόπεδο της Κορινθίας.

Στο συγκεκριμένο στρατόπεδο που πραγματοποιήθηκε η απόπειρα μετακινήθηκε προς ενίσχυση φύλαξης ομάδα των Ειδικών Δυνάμεων.


Πηγή :  naftemporiki.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου