Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Και τέλος ο ΕΝΦΙΑ και επαναπροσλήψεις στην ΕΡΤ και..και..θα..θα..




Ακατάσχετη παροχολογία από τον ΣΥΡΙΖΑ λες και δεν είχαμε ποτέ πρόβλημα και είναι όλα καλά για να δίνουνε.. να δίνουνε.. να δίνουνε και όλοι ρωτάνε από πού;

Εύλογα ερωτήματα για το πού θα βρεθούν πόροι, ώστε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να υλοποιήσει το κυβερνητικό πρόγραμμά του: ο Ν. Παππάς λέει ότι δεν θα εισπραχθεί ο ΕΝΦΙΑ το 2015 και η Ν. Βαλαβάνη αποποιείται τα 7,5 δισ. ευρώ των δανείων

Με στρατηγική... άκρατης παροχολογίας φαίνεται να πορεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ στο δρόμο για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Ήδη, κατά το τελευταίο 24ωρο, αποκαλύφθηκαν αρκετές από τις πτυχές του κυβερνητικού σχεδίου της Κουμουνδούρου, με κυριότερη αυτήν της αναθεώρησης του προϋπολογισμού του 2015.

Αυτό, άλλωστε, προανήγγειλε ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς, ο οποίος υπογράμμισε ότι ένα από τα μέτρα που θα αντικατασταθούν, θα είναι και ο ΕΝΦΙΑ.

«Για το 2015 έχει κατατεθεί ένας προϋπολογισμός. Είναι σαφής. Θα αναθεωρηθεί, αλλά δεν μπορούμε αναδρομικά να δώσουμε πίσω τα λεφτά» ανέφερε ο υποψήφιος βουλευτής της Β' Αθηνών, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα Fm, ενώ εξήγγειλε ότι ο ΕΝΦΙΑ θα αντικατασταθεί από το Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας και θα προστατευθεί η πρώτη κατοικία.

Σημείωσε ακόμη: «Έχουμε αποτιμήσει το ύψος και τον όγκο του φόρου αυτού στα δύο δισ. λιγότερα από τα 3,4 δισ. που ισχύουν σήμερα για τον ΕΝΦΙΑ. Έχουμε κοστολογήσει το πρόγραμμά μας. Αυτό θα γίνει αμέσως, προφανώς. Είναι σαφές αυτό, είναι στα πρώτα μέτρα μας και ισχύει. Δεν θα εισπραχθεί ο ΕΝΦΙΑ. Δεν μπορώ να προσθέσω τίποτε άλλο».

Απορίας άξιον, μετά τις δηλώσεις Παππά, είναι βέβαια γιατί αυτές έρχονται σε μια περίοδο 15 ημερών πριν από την πληρωμή της επόμενης δόσης του ΕΝΦΙΑ, λειτουργώντας, ουσιαστικά, αποτρεπτικά για όσους σκοπεύουν να τον πληρώσουν και στερώντας από μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ένα σημαντικό έσοδο, τουλάχιστον κατά τις πρώτες ημέρες της διακυβέρνησής της.

Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση της Νάντιας Βαλαβάνη, η οποία, κινούμενη στη γραμμή που είχε «χαράξει» προσφάτως η Κουμουνδούρου και είχε διατυπωθεί από τον εκπρόσωπο του κόμματος, Πάνο Σκουρλέτη, άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, που συνεπάγεται και την εκταμίευση δόσης της τάξης των 7,5 δισ. ευρώ.

«Έχουμε καταψηφίσει όλα τα μέτρα του μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων. Γιατί να πάρουμε τα 7.5 δισ. ευρώ;» είπε χαρακτηριστικά η υποψήφια βουλευτής, εγείροντας εύλογα ερωτήματα για το πού θα βρεθούν τα περίπου 35 δισ. ευρώ, όπως υπολογίζονται, πού θα χρειαστεί μια μελλοντική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μόνο για το 2015

Ένα ακόμη δείγμα της φορολογικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ άφησε να διαφανεί, με δηλώσεις του, ο Δημήτρης Στρατούλης. Ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84, ότι το όριο για τη φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας θα είναι αρκετά μεγαλύτερο από αυτό που είχαν οι παλαιότεροι νόμοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που ήταν 450.000 ευρώ.

Ενδεικτική της παροχολογίας του ΣΥΡΙΖΑ ήταν και η τοποθέτηση της δημοσιογράφου Αγλαΐας Κυρίτση, η οποία είναι υποψήφια με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος. Σε δηλώσεις της, υποσχέθηκε την επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων στην πρώην ΕΡΤ, ξεκαθαρίζοντας ότι «αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά της πολιτικής και του ήθους της Aριστεράς».

Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου