Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Εναέρια απόδραση ετοίμαζαν τα μέλη των Πυρήνων


10θέσιο ελικόπτερο ήθελαν να νοικιάσουν τα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς για να αποδράσουν αλά… Παλαιοκώστα από τον Κορυδαλλό το 2013

Εναέρια απόδραση αλά... Παλαιοκώστας προετοίμαζαν τα φυλακισμένα και ασύλληπτα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, τον Φεβρουάριο του 2013. Ως «επενδυτές» του... real estate, με το πρόσχημα της «επείγουσας» ιατρικής διακομιδής... αρρώστου, ως καλεσμένοι... γάμου ή εκδρομείς ήθελαν να νοικιάσουν 10θέσιο ελικόπτερο προκειμένου να αποδράσουν από τον Κορυδαλλό.

Μετά τη σύλληψη των ληστών του Βελβεντού, τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, τον Φεβρουάριο του 2013 εντόπισαν γιάφκα των Πυρήνων, στη συμβολή των οδών Καρπενησιώτη 66 και Δικονίμου 20 στα Τουρκοβούνια.

Στα 4 από τα 5 usb, εντόπισαν λεπτομερές σχέδιο για απόδραση των φυλακισμένων μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» με ελικόπτερο. Υπήρχε μια λεπτομερής καταγραφή ενεργειών για την εναέρια απόδραση των κρατουμένων με την ενοικίαση 10θέσιου ελικοπτέρου. Σχεδόν ταυτόχρονα εξελισσόταν η εναέρια αλλά αποτυχημένη προσπάθεια απόδρασης του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού, με τη χρήση ελικοπτέρου από τις φυλακές Τρικάλων.

Οι ασύλληπτοι Πυρήνες και τα έγκλειστα μέλη της είχαν προβεί σε μία απίστευτη «έρευνα αγοράς» για την εναέρια απόδρασή τους. Η προετοιμασία του σχεδίου της «μεγάλης εναέριας φυγής» μετά την αιματηρή ληστεία στην Πάρο, όπου είχε συλληφθεί ένα μέλος της, ενώ η υλοποίηση προγραμματιζόταν μετά τη «δίδυμη» ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, τα τέλη Φεβρουαρίου 2013.

Εναέριες λήψεις οικοπέδων

Οι νέοι «πυρήνες» είχαν καταγράψει 6-7 ξενοδοχεία στην Αττική που στην ταράτσα τους είχαν ελικοδρόμια. Σε αυτά είτε θα κατέλυαν ως «επενδυτές» αγοράς γης, απ’ όπου θα τους έπαιρνε το νοικιασμένο ελικόπτερο με προορισμό τις φυλακές Κορυδαλλού, είτε σε αυτά θα προσγειώνονταν μετά την απόδραση που σχεδίαζαν να κάνουν.

Έδιναν μεγάλη σημασία στην αιτιολόγηση της ενοικίασης του ελικοπτέρου και όπως φαίνεται στις καταγραφές που εντοπίστηκαν στα 4 από τα 5 usb, σκέφτονταν την πρόφαση του... real estate, δηλαδή την δήθεν εναέρια κατόπτευση οικοπέδων και εκτάσεων για την αγορά τους από μεγάλες εταιρείες. Σε άλλο σημείο φαίνεται να έχουν καταγράψει ως πιθανή αιτιολογία την έκτακτη-«επείγουσα» ιατρική διακομιδή... αρρώστου με νοικιασμένο ελικόπτερο μεγάλης χωρητικότητας, που και πάλι θα είχε προορισμό την Α΄ Πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού και την απόδραση τουλάχιστον 15 φυλακισμένων μελών της «Συνωμοσίας της Φωτιάς». Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής τα χρήματα από τις ληστείες που είχαν διαπράξει όλο αυτό το χρονικό διάστημα τα προόριζαν για την χρηματοδότηση του εγχειρήματος της μαζικής απόδρασης με ελικόπτερο.

Από τις αρχές του καλοκαιριού του 2012 είχαν συγκεντρώσει στοιχεία από ιδιωτικές εταιρείες προκειμένου να ενοικιάσουν ελικόπτερο μεγάλης χωρητικότητας. Πρόσχημα ενοικίασης θα ήταν η παρατήρηση από ξένους και Έλληνες «επενδυτές», περιοχών της χώρας που είχαν, δήθεν, προσελκύσει το ενδιαφέρον τους. Άλλα «προσχήματα», ήταν η ενοικίαση του σε καλεσμένους γάμου ή εκδρομείς.

Κεντρικό ρόλο και σε αυτή την διαδικασία ενοικίασης και υλοποίησης του σχεδίου θα είχαν και οι τουλάχιστον δύο γυναίκες-μέλη της οργάνωσης.

Βίντεο για ληστείες ή απαγωγές

Σε άλλα ηλεκτρονικά αποθηκευτικά μέσα υπήρχαν φωτογραφίες και βίντεο από καταστήματα τραπεζών αλλά και παρακολουθήσεις διευθυντών τους. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούσαν πως θα τα χρησιμοποιούσαν είτε για ληστείες στις συγκεκριμένες τράπεζες ή ακόμη και απαγωγές των διευθυντών τους. Θυμίζουν πως στις συλλήψεις μελών των «πυρήνων» στο διαμέρισμα της οδού  Ελλησπόντου στη Ν. Ιωνία Βόλου, είχε βρεθεί σχέδιο απαγωγής διευθυντή τράπεζας της πόλης, στον οποίο θα παρουσιάζονταν ως «αστυνομικοί». Επίσης, σε μικροκάμερες που είχαν βρεθεί στον Βόλο και στο διαμέρισμα της οδού Σαπφούς στην Καλλιθέα, υπήρχαν καταγεγραμμένες πληροφορίες και παρακολουθήσεις... 29 διευθυντών τραπεζών σε Αττική και επαρχία.

«Απόδραση» Βλαστού και Πυρήνων

Στις 13 Δεκεμβρίου 2011 ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός και κάποιοι από τους Πυρήνες επιχειρούν να αποδράσουν εκμεταλλευόμενοι κενό ασφαλείας στον χώρο του επισκεπτηρίου των φυλακών. Με ένα πιστόλι που είχε περάσει στις φυλακές κράτησαν ομήρους για τουλάχιστον έξι ώρες, τρεις σωφρονιστικούς υπαλλήλους, ενώ άλλοι 25 συγγενείς κρατουμένων που βρίσκονταν την ώρα της προσπάθειας για απόδραση στον χώρο του επισκεπτηρίου, παρέμεναν εγκλωβισμένοι εκεί.

Οι κρατούμενοι είχαν στην κατοχή τους ένα πιστόλι, το οποίο πέρασε κατά τη διάρκεια επισκεπτηρίου, και αυτοσχέδια μαχαίρια. Η προσπάθεια απόδρασης είχε αποτραπεί, ή μπορεί να μην ήταν αυτή η πρόθεση.

Οκτώ κατηγορούμενα μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς» είχαν μεταφερθεί εκείνες τις ημέρες, από διάφορα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας, στις φυλακές Κορυδαλλού. Οι περισσότεροι από τους κατηγορουμένους για αυτήν την υπόθεση, επιχείρησαν να αποδράσουν. Κρατούνταν στην Α' Πτέρυγα των Φυλακών κοντά στο κελί του ποινικού Παναγιώτη Βλαστού ο οποίος είχε μεταχθεί στον Κορυδαλλό λόγω της δίκης του για την υπόθεση απαγωγής του εφοπλιστή κ. Περικλή Παναγόπουλου και της δολοφονίας του ιδιώτη Γιώργου Γούσιου.


Πηγή : thetoc.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου