Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Βόμβα στον ΣΥΡΙΖΑ πριν τις εκλογές – Μπαίνουν στα ψηφοδέλτια οι Βουδούρης και Παραστατίδης παρά την σθεναρή αντίδραση του Μανώλη Γλέζου


Εκτός από Παραστατίδη και Βουδούρη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές μπαίνουν η Ραχήλ Μακρή και από το ΠΑΣΟΚ η Θ. Τζάκρη, ο Μ. Μπόλαρης και ο Θ. Οικονόμου
- Όλα δείχνουν πως κλείδωσε η συμφωνία με Λ. Κατσέλη και Ν.Κοτζιά
- Καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι και πανεπιστημιακοί στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ – Όλα τα ονόματα
- Συνεχή ενημέρωση από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και του Διαρκούς Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ
Συνεργασίες-υποψήφιοι ΣΥΡΙΖΑ

Η έδρα ανήκει στο κόμμα και όχι στον βουλευτή. Πρόκειται για τη φράση κλειδί όπως αναφέρεται στην σχετική εγκύκλιο του ΣΥΡΙΖΑ για τον Κώδικα Δεοντολογίας που καλούνται να συμφωνήσουν οι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος, οι οποίοι πρέπει παράλληλα να μην έχουν εμπλοκές με την Δικαιοσύνη και αν ενημερώσουν αναλυτικά για το οικονομικό τους προφίλ.

Με βάση το αυστηρό αυτό πλαίσιο προχωρά η συγκρότηση τω ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ στα οποία αναμένεται να βρεθούν πολιτικά στελέχη και άλλων κομμάτων και κυρίως από το ΠΑΣΟΚ, παρά τις επιφυλάξεις που διατυπώνονται από την Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη και τον Μανόλη Γλέζο.

Μάλιστα οι σκληρές αναφορές του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτικά αλγεινή εντύπωση που προκάλεσε η κοινή δήλωση των Οδυσσέα Βουδούρη και Θόδωρου Παραστατίδη περί ενδεχόμενου χρηματισμού βουλευτών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας δε εμποδίζει τελικά την Κουμουνδούρου να τους εντάξει στα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες λοιπόν έχουν κλειδώσει οι συνεργασίες του κόμματος με κινήσεις, που στήριξαν τη "Λίστα Τσίπρα" στις ευρωεκλογές:
- η "Κοινωνική Συμφωνία" των Ο.Βουδούρη και Θ.Παραστατίδη,

- με την «Κοινωνική Συμφωνία» της Λ. Κατσέλη.

- η «Αριστερή Προοπτική» Α. Νεφελούδη και Σ. Μπαγιώργου, που είχνα αποχωρήσει από τη ΔΗΜΑΡ και

- η κίνηση «Πράττω» του Ν.Κοτζιά,

Επίσης πολύ κοντά σε συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ Θεοδώρα Τζάκρη, Μάρκος Μπόλαρης και Θανάσης Οικονόμου, η Ραχήλ Μακρή που προέρχεται από τους ΑΝΕΛ και ενδεχομένως νυν στελέχη της ΔΗΜΑΡ αναλόγως των αποφάσεων που θα λάβει το κόμμα του Φώτη Κουβέλη μετά το ναυάγιο της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα σε καλό κλίμα προχωρεί η συζήτηση του γραμματέα του κόμματος Δημήτρη Βίτσα με τους Οικολόγους Πράσινους.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται θετικός για ένταξη στα ψηφοδέλτια σε όσες δυνάμεις και πρόσωπα στήριξαν την υποψηφιότητα του για την προεδρία της Κομισιόν, ενώ θεωρείται βέβαιο πως στα ψηφοδέλτια θα συμπεριληφθούν προσωπικότητες, όπως καλλιτέχνες, διανοούμενοι και πανεπιστημιακοί, αλλά και αρκετοί δημοσιογράφοι.


Ανδρέας Μαραθιάς

Πηγή : newsit.gr




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου