Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

ΗΠΑ: Τελικά ήταν μια απλή χιονισμένη ημέρα




Ο διευθυντής της αμερικανικής Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας εξέφρασε τη λύπη του για τη μη αξιοπιστία των προβλέψεων της υπηρεσίας του σχετικά με την ισχύ της χιονοθύελλας που έπληξε τη Νέα Υόρκη και η οποία είχε χαρακτηριστεί «ιστορική» λόγω του αναμενόμενου μεγέθους της.

«Πρέπει να διορθώσουμε αυτές τις αβεβαιότητες, έτσι ώστε οι αρχές να μπορούν να εκτιμήσουν τον κίνδυνο και να αποφασίσουν αν θα δράσουν ή όχι», δήλωσε ο Λούι Ουτσελίνι, διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (NWS).



Είπε, επίσης, ότι εκτός από τη Νέα Υόρκη, σημαντικές ποσότητες χιονιού έπεσαν σε τμήματα του Κονέκτικατ (58 cm), στο ανατολικό Λόνγκ Άιλαντ βόρεια της Νέας Υόρκης (70 cm) και στη Μασαχουσέτη (81 cm).

Η πρόγνωση του καιρού χαρακτήριζε την χιονοθύελλα που θα έπληττε το Μανχάταν ως μία από τις χειρότερες καταιγίδες των τελευταίων δεκαετιών, καθώς το χιόνι θα έφτανε έως και το ένα μέτρο, αλλά δεν ξεπέρασε τα 25 εκατοστά.



Ένας άλλος μετεωρολόγος επίσης ζήτησε δημόσια συγγνώμη για το γεγονός ότι εξαπατήθηκαν από τον καιρό. «Ειλικρινά συγγνώμη από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και πολύ περισσότερο από τους απλούς πολίτες» έγραψε στο Twitter ο Γκάρι Σατκόφκσι μετεωρολόγος του Νιου Τζέρσεϊ.



«Η καταιγίδα δεν ήταν τόσο κακή όσο είχαν προβλέψει οι μετεωρολόγοι» παραδέχτηκε και ο κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο, βολές κατά των μετεωρολόγων έριξε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης για να δικαιολογηθεί για τα πολύ αυστηρά μέτρα έκτατης ανάγκης που πάρθηκαν. «Η δουλειά μου είναι να λαμβάνω αποφάσεις για την ασφάλεια. Με βάση τις πληροφορίες που είχα έπρεπε να λάβω αυτά τα έκτακτα μέτρα προφύλαξης» ανέφερε ο Μπιλ ντε Μπλάσιο.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου