Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Ιαπωνία: Κανένα μήνυμα για την τύχη των ομήρων μετά τη λήξη του τελεσιγράφου



Κανένα νέο δεν υπάρχει για την τύχη των δύο Ιαπώνων απαχθέντων από το Ισλαμικό Κράτος, μετά την λήξη της προθεσμίας που είχε δώσει η οργάνωση.
«Δεν έχει υπάρξει κανένα μήνυμα» αφότου εξέπνευσε το τελεσίγραφο των 72 ωρών, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης Γιοσιχίντε Σούγκα στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.
Ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε έχει δηλώσει πως η σωτηρία της ζωής των δύο ανδρών είναι ύψιστης σημασίας, αλλά και πως η Ιαπωνία δεν θα υποκύψει στην τρομοκρατία.

Σε βίντεο που δημοσιοποιήθηκε την Τρίτη στο Ίντερνετ ένας μαυροντυμένος άντρας που κρατάει μαχαίρι στεκόταν ανάμεσα στους γονατισμένους Κέντζι Γκότο και Χαρούνα Γιακάουα και απειλούσε ότι θα τους σκοτώσει, αν το Τόκιο δεν κατέβαλε εντός 72 ωρών στο Ισλαμικό Κράτος 200 εκατ. δολάρια.
Η ιαπωνική κυβέρνηση θεωρεί πως η προθεσμία ήταν μέχρι σήμερα στις 2:50 μ.μ. (τοπική ώρα, 07:50 ώρα Ελλάδας). Η προθεσμία παρήλθε χωρίς να γίνει κάτι γνωστό για την τύχη των ομήρων.

Το δημόσιο ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK, το οποίο ήρθε σε επαφή μέσω του Ίντερνετ με έναν φερόμενο «εκπρόσωπο του Ισλαμικού Κράτους», μετέδωσε το πρωί ένα απόσπασμα μιας συνομιλίας στην οποία ο εν λόγω συνομιλητής λέει πως «αργότερα πρόκειται να εκδοθεί ανακοίνωση».
Σήμερα το πρωί η μητέρα του απαχθέντος δημοσιογράφου Κέντζι Γκότο παρακάλεσε τις ιαπωνικές αρχές να σώσουν το γιο της.


Πηγή : naftemporiki.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου