Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

«Παρών» στην επόμενη ημέρα της Ν.Δ. ο Αντώνης Σαμαράς




«Παρών» στην επόμενη ημέρα της Ν.Δ. δηλώνει ο Αντώνης Σαμαράς και διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι το κόμμα όχι μόνο άντεξε, αλλά από τις εκλογές του 2012 έχασε μόνο δύο μονάδες. Την ίδια ώρα μάλιστα που - όπως λένε συνεργάτες του -«αναγκάστηκε εκ των πραγμάτων να λάβει δύσκολες αποφάσεις που κράτησαν τη χώρα εντός της Ευρώπης και εντός του ευρώ», κάτι που ο κ. Σαμαράς ευχήθηκε χθες στο Ζάππειο να κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Μάλιστα στη χθεσινή του δήλωση ο κ. Σαμαράς υπεραμύνθηκε της λεγόμενης «ρητορικής του φόβου» για την οποία η Ν..Δ κατηγορήθηκε από πολλές πλευρές λέγοντας χαρακτηριστικά «εύχομαι να μη επαληθευτούν οι προβλέψεις μου, αλλά όφειλα να προειδοποιήσω», ενώ δεν αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο της διοργάνωσης έκτακτου συνεδρίου του κόμματος.
Λίγο νωρίτερα ο κ. Σαμαράς είχε δηλώσει σε συνεργάτες του ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί από την ηγεσία, θα εγγυηθεί την ενότητά της παράταξης και θα προχωρήσει σε έκτακτο συνέδριο για τον επαναπροσδιορισμό της φυσιογνωμίας της Ν.Δ..
Αυτή τη στιγμή εντός της Ν.Δ. διαμορφώνονται δύο μπλοκ με αυτό του κ. Σαμαρά και των συνεργατών του να αποδίδουν το αποτέλεσμα στις αντιλαϊκές αποφάσεις των τελευταίων 2,5 χρόνων που αναγκάστηκε να λάβει η συγκυβέρνηση και εκείνο όσων ισχυρίζονται ότι η ρητορική του φόβου και η προσέγγιση των δεξιότερων της Ν.Δ. ψηφοφόρων απομάκρυνε το κόμμα από τον προνομιακό χώρο του μετριοπαθούς κέντρου.
Ωστόσο, θεωρείται δύσκολο για κάποιο από τα ηγετικά στελέχη του κόμματος να εγείρουν τώρα θέμα αλλαγής ηγεσίας, αν και όπως είναι φυσικό τα στόματα είναι ακόμη κλειστά. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η Ν.Δ. το προσεχές διάστημα, με απόφαση Σαμαρά, θα πάει σε έκτακτο συνέδριο όπου και θα συζητηθεί το θέμα της φυσιογνωμίας του κόμματος, το «άνοιγμα» προς το μετριοπαθές κεντρώο χώρο και την πίεση που υφίσταται από τη Χρυσή Αυγή που παρά τις προβλέψεις κατάφερε σχεδόν να διατηρήσει τα ποσοστά του 2012 και σε συνδυασμό με την πτώση του ΠΑΣΟΚ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων να αναρριχηθεί στην τρίτη θέση.


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ


Πηγή : naftemporiki.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου