Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Πώς ο Βλαστός σχεδίαζε να σκοτώσει τη «Λίτσα»




Βασιλική Κόκκαλη

Τι λέει και για την πρώην ερωτική σύντροφό του Π. Καρπούζου: «Ήταν π.... αλλά δεν μου έφαγε λεφτά» - Η αντιζηλία της Καρπούζου με την μετέπειτα ερωμένη του Βλαστού και τα απειλητικά sms! - Έκανε «πατσαβουριές», τη θέλω «αλλιώς», έλεγε συνθηματικά στον Αλβανό συνεργό του για την εξαδέλφη του

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που εμπεριέχονται στη δικογραφία για το πώς ο Παναγιώτης Βλαστός σχεδίαζε να σκοτώσει την εξαδέλφη του, την περιβόητη «Λίτσα», τη γυναίκα που με τις καταθέσεις τις ξετύλιξε το κουβάρι της εγκληματικής οργάνωσης των 37 προσώπων που πλέον βρίσκονται ενώπιον της Δικαιοσύνης. «Έκανε πατσαβουριές» λέει για την εξαδέλφη του ο βαρυποινίτης - που φέρεται εκ των αρχηγών της εγκληματικής οργάνωσης - και επιδίδεται σε κύκλο τηλεφωνημάτων μέσα από τη φυλακή ώστε να υλοποιήσει το σχέδιο δολοφονίας της!



Ο Παν. Βλαστός όμως δεν μιλούσε με τα καλύτερα λόγια ούτε για την πρώην ερωτική του σύντροφο και πλέον συγκατηγορούμενή του Πένυ Καρπούζου. «Ήταν π...... αλλά δε μου έφαγε λεφτά» αναφέρει σε τηλεφωνική του συνομιλία με άλλο εμπλεκόμενο πρόσωπο. Παρ' όλα αυτά – όπως αναφέρεται στη δικογραφία – ήθελε να δολοφονήσει και εκείνη, επειδή μεταξύ άλλων μιλούσε σε τρίτους για τις έκνομες δραστηριότητές του ενώ τον είχε εκθέσει και με τη διακίνηση sms από κάρτες κινητών τηλεφώνων που εκείνος χρησιμοποιούσε!

Σε ό,τι αφορά στην Ευαγγελία Βλαστού, η γυναίκα αυτή τελεί σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων όπως και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς της. Και αυτό παρά το γεγονός ότι το όνομά της περιλαμβάνεται στη λίστα των κατηγορουμένων, καθώς μεταξύ άλλων κατ' εντολή του εξαδέλφου της έφτιαχνε βόμβες που τοποθετήθηκαν στα σπίτια δικαστικών λειτουργών αλλά και του Γιάννη Σμπώκου ενώ εισέπραττε για λογαριασμό του εξαδέλφου της χρήματα από προστασία και άλλες έκνομες δραστηριότητες που είχε αναπτύξει ο Παν. Βλαστός.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την καταγραφή των τηλεφωνικών συνομιλιών των εμπλεκομένων αλλά και τις μαρτυρικές καταθέσεις, ο Παν. Βλαστός είχε αναθέσει σε Αλβανό συγκατηγορούμενό του να σκοτώσει την Ευαγγελία Βλαστού λέγοντάς του συνθηματικά ότι τη θέλει «αλλιώς» και ότι η ξαδέλφη του κάνει «πατσαβουριές».

Συγκεκριμένα, αναφέρει έμμεσα πως η Ευαγγελία Βλαστού έχει μιλήσει στην Αστυνομία και με το «αλλιώς» που αναφέρει, - όπως προκύπτει από τη δικογραφία - εννοεί ότι πρέπει να τη σκοτώσουν με διαφορετικό τρόπο και όχι με βόμβα «γιατί με τη συγκεκριμένη μέθοδο απέτυχαν».

Μάλιστα, ρωτάει τον συγκατηγορούμενό του αν έχει κανένα «φιλαράκι», εννοώντας ότι θα χρειαστεί και άλλο άτομο για συνεργό του, προκειμένου να φέρουν εις πέρας το συμβόλαιο θανάτου της εξαδέλφης του. Μάλιστα, στις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις του ο Παν. Βλαστός αναφέρεται επανειλημμένα στο «συνεργείο», εννοώντας σύμφωνα με τις αρχές το μέρος της συνάντησης των μελών της οργάνωσης.

Από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του συγκεκριμένου κατηγορουμένου, προκύπτει πως οι περισσότερες τηλεφωνικές συνομιλίες του για τη δολοφονία της εξαδέλφης του είναι με τον Ηλία Γκιόκα, ο οποίος όμως συλλαμβάνεται από τις αρχές και έτσι το σχέδιο «παγώνει».

Τότε, πανικόβλητος ο Π. Βλαστός αναζητεί τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο και τελικά μαθαίνει από δικηγόρο ότι συνελήφθη. Κάνει αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα σε άλλους εμπλεκόμενους στην υπόθεση και αναζητεί κάποιον «καθαρό» για να παρακολουθεί το «φιλαράκι» όπως αποκαλεί την εξαδέλφη του, Ευαγγελία Βλαστού.



«Ο πατσαβούρας»

Σε συνομιλία του με άγνωστο άνδρα ο Π. Βλαστός αναφέρει πως ο Η. Γκιόκας «είναι στη μπουζού» γιατί «ο πατσαβούρας», δηλαδή η εξαδέλφη του, είπε ψέματα και τον έπιασε η Αστυνομία. Στη συνέχεια ο Π. Βλαστός λέει στο συγκεκριμένο πρόσωπο πως η Ευαγγελία Βλαστού έχει «παρεούλα» εννοώντας ότι υπάρχει αστυνομία στο σπίτι της.

Είναι γνωστό εξάλλου ότι ο Πάν. Βλαστός απειλούσε την εξαδέλφη του και δια ζώσης, όταν εκείνη τον επισκέπτονταν στον Κορυδαλλό. «Αν δε βρεις τα λεφτά (σ.σ. η «Λίτσα» έχει αποδεχθεί ότι «έχασε» μερικές χιλιάδες ευρώ από αυτά που μάζευε για λογαριασμό του Παν. Βλαστού) θα σας τινάξω στον αέρα. Θα σας ξεκληρίσω όλους. Για μένα πρώτη είσαι εσύ και μετά ο Ναστούλης. ...Καρ..., που....., θα σε σκοτώσω. Θα πεθάνετε όλοι. Πήγαινε στην αστυνομία, δεν θα μπορέσουν να σε γλυτώσουν. Και δέκα αστυνομικοί να σε φυλάνε, θα σε σκοτώσω», φέρεται να έλεγε στην εξαδέλφη του ο Παν. Βλαστός, κατά το επισκεπτήριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 1.1. 2015 εκρηκτικός μηχανισμός τοποθετήθηκε στο σπίτι της «Λίτσας» στη Μεταμόρφωση, ο οποίος δεν τελικά δεν εξερράγη.



«Έκλαιγαν από φόβο»

Ο ίδιος ο Η. Γκιόκας περιγράφει στην κατάθεσή του στις αρχές ως εξής την σχέση του με τον Παν. Βλαστό: «Είχα μαγαζί με μεταχειρισμένα ανταλλακτικά αυτοκινήτων. Καταδικάστηκα γιατί είχα στο μαγαζί μου κλεμμένα ανταλλακτικά. Έκατσα στη φυλακή για ένα χρόνο, εκεί γνώρισα το Βλαστό...Από το 2008 είχα αρχίσει να δανείζομαι χρήματα από τοκογλύφους. ...Γενικά έχω δανειστεί από πολλούς τοκογλύφους και όλα αυτά τα χρόνια με απειλούν και με εκβιάζουν. Βγαίνοντας από τη φυλακή και όντας κατεστραμμένος δανείστηκα από το Βλαστό το ποσό των 20.000 ευρώ. Του έδινα 1.500 ευρώ το μήνα, σαν κέρδος από την επιχείρηση και όχι σαν τόκο». Ο κατηγορούμενος καταθέτει ότι βρίσκονταν σε απόγνωση που δεν μπορούσε να εξοφλήσει τον Παν. Βλαστό και είχε βάλει τα κλάματα, όπως παραδέχεται για το λόγο αυτό, μπροστά στην «Λίτσα» σε μια από τις συναντήσεις που είχε μαζί της.



«Ήθελε να δολοφονήσει το Ναστούλη»

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία και ειδικά από τις καταθέσεις της «Λίτσας» ο Παν. Βλαστός ήθελε να δολοφονήσει τον Κ. Ναστούλη και για το λόγο αυτό είχε βάλει την εξαδέλφη του να μάθει που μένει. Και όταν εκείνη δεν τα κατάφερε ανέθεσε αυτή την «αποστολή» σε άλλα πρόσωπα. Αναφέρεται χαρακτηριστικά στη δικογραφία: «Ο Βλαστός Παναγιώτης είχε πει πολλές φορές στη «Λίτσα» ότι ήθελε να δολοφονήσει τον Κων. Ναστούλη και της είχε αναθέσει να μάθει από το ληξιαρχείο ή από κάπου άλλου με ποια ήταν παντρεμένος ο Ναστούλης, που ήταν η οικία της, για να διαπιστώσει κατά τις άδεις του από τη φυλακή ο Ναστούλης διέμενε εκεί. Η «Λίτσα» όμως δεν κατόρθωσε να μάθει κάτι και έμαθε ότι, ο Βλαστός είχε αναθέσει και στους Μουστάκα Χαράλαμπο, Καρπούζου Παναγιώτα και Μουζακίτη Μαρία να παρακολουθήσουν τον Ναστούλη σε περιοχή της Αθήνας και αν τον έβλεπαν να τον ειδοποιήσουν. «Η «Λίτσα» ανέφερε ότι, παρόλο που ο Μουστάκας και κάποια από τις Καρπούζου – Μουζακίτη είχαν δει το Βλαστό, δεν τον ενημέρωσαν. Ο Βλαστός το έμαθε και νευρίασε ειδικά με τον Μουστάκα, γιατί αυτόν ο Βλαστός τον είχε ανεβάσει στην παρανομία και τον είχε προστατευόμενό του», αναφέρεται στη δικογραφία.



Ο Βλαστός για την Πένυ Καρπούζου

Με όχι και τόσο κολακευτικά λόγια μίλαγε όμως και για την πρώην ερωτική του σύντροφο Πένυ Καρπούζου, ο Παν. Βλαστός. Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, τον Οκτώβριο του 12014 και ενώ είχαν ξεκινήσει οι απειλές προς τη «Λίτσα» σε κάποιο επισκεπτήριο, ο Π. Βλαστός της ανέφερε στην εξαδέλφη του: «Εδώ η Πένυ (Καρμπούζου) που είναι π......, κ....δεν μου έφαγε λεφτά. Άλλο που φούσκωνε τους λογαριασμούς και εγώ δεν έλεγα τίποτα. Λεφτά πάντως έτσι δεν μου έφαγε. Και όταν έγινε αυτό με τα τηλέφωνα, ήμουν έτοιμος να στείλω άτομο έξω από το σπίτι της να την περιμένει να την φάει. Ο Γιάννης (Σκαφτούρος) με τον Βασίλη (Στεφανάκο) με σταμάτησαν εσύ όμως δεν θα γλυτώσεις».

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία «ο Π. Βλαστός ήθελε να σκοτώσει την Π. Καρπούζου αφενός επειδή εκείνη διέδιδε σε διάφορα άτομα τις έκνομες ενέργειες του αφετέρου επειδή είχε καταφέρει να ενεργοποιήσει κάρτες sim που χρησιμοποιούσε ο ίδιος και κάποιοι γνωστοί του, αποστέλλοντας με αυτές από τη δικής της τηλεφωνική συσκευή sms τόσο προς την Αγγελέτου Αδαμαντία με την οποία πλέον διατηρούσε ερωτική σχέση ο Βλαστός όσο και προς άλλα άτομα – συνεργούς του, προκαλώντας τους ανησυχία ότι παρακολουθούνται από τις αστυνομικές αρχές».



«Ο Μπούμπης»

Εξάλλου, όπως προκύπτει από τη δικογραφία η Πένυ Καρπούζου λίγο πριν διακόψει την ερωτική σχέση με τον Παν. Βλαστό του πρότεινε να απαγάγουν διευθυντικό στέλεχος τράπεζας για να ζητήσουν λύτρα και να βγάλουν με αυτό τον τρόπο χρήματα. Για τον λόγο αυτό η Π. Καρπούζου παρακολουθούσε το συγκεκριμένο στέλεχος – το οποίο αποκαλούσε «Μπούμπη» για να δει τις κινήσεις του. Τις πληροφορίες για το ποιο είναι το συγκεκριμένο πρόσωπο και που κινείται, τις έμαθε από μια γυναίκα που πρόσεχε το παιδί της όταν εκείνη επισκέπτονταν τον Π. Βλαστό στις φυλακές Τρικάλων!

Μάλιστα, σε μια από τις τηλεφωνικές του συνομιλίες με άλλο πρόσωπο που δεν κατηγορείται για την υπόθεση, ο Π. Βλαστός αναφέρει για την πρώην σύντροφό του: «Πήγε η π.....και μου κλωνοποίησε το τσιπάκι και με έδειχνε ότι είμαι μια στα Τρίκαλα και μια στο σπίτι της. Ακούς; Για να δει ποια γκόμενα με παίρνει τηλέφωνο. Άκου, η τρελή, άκου. Και την πιάσανε και της είπανε ξέρεις αυτό απαγορεύεται, είχε κάποιοι γκόμενο αυτή, κάποιο πατσαβούρη, που δούλευε εκεί στο Γερμανό και της είπε το τσιπάκι ποια γκόμενα είχα, είχε βρει μια δικηγόρο μου. Και της λέω αή στο διάολο από εδώ σαβούρα».



Βλαστός: «Έχουμε χούντα»

Σε άλλο σημείο της δικογραφίας εμπεριέχονται αποκαλυπτικά στοιχεία για τις ....πολιτικές απόψεις του Παναγιώτη Βλαστου, ο οποίος θεωρεί ότι υπάρχει χούντα και πως «στήνονται» δικογραφίες χωρίς στοιχεία μόνο και μόνο για να φανεί ότι οι διωκτικές παράγουν έργο.

«Όταν έρχονται αυτοί οι τροικανοι αν σε βλέπουν στο δρόμο και μιλάς σου απαγορεύουν να μιλάς τρία άτομα. Μιλάμε τέτοια χούντα ρε συ τέτοιο πράγμα δεν έχει ξαναγίνει. Μιλάμε τέτοια χούντα χειρότερα και από τη χούντα δηλαδή. Τώρα αν έρθει κάποιος και μιλήσει με κάποιον τον καλάνε πάνω (σ.σ εννοεί στην Ασφάλεια). Τέτοιο πράγμα δεν το έχω ξαναδεί» αναφέρει χαρακτηριστικά σε τηλεφωνική συνομιλία του με άλλο εμπλεκόμενο πρόσωπο.




Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου