Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Εφυγε σαν κλέφτης από το Μαξίμου ο Σαμαράς




O Μπούρας δεν παρέδωσε κανένα έγγραφο στους συνεργάτες του Αλέξη. Πήραν μαζί τους ακόμη και το σαπούνι από τις τουαλέτες!

Πολιτική αθλιότητα και μικροψυχία εμπεριέχει η λιποταξία του Αντώνη Σαμαρά απ’ την τελετή παράδοσης στο νέο πρωθυπουργό στο Mέγαρο Μαξίμου.

Στη σύγχρονη πολιτική ιστορία της χώρας, όλοι οι απερχόμενοι πρωθυπουργοί παράδιναν οι ίδιοι στους νεοεκλεγμένους και πάντα ακολουθούσε μια συνάντηση των δύο κορυφαίων θεσμικών πολιτικών παραγόντων για ενημέρωση. Ο Αντώνης Σαμαράς κρύφτηκε στη Συγγρού και ανέθεσε σε κάποιον Μπούρα την τελετή παράδοσης, γεγονός που ενόχλησε περισσότερο την κοινή γνώμη, παρά τον πρωθυπουργό.

Η κίνηση αυτή του Αντώνη Σαμαρά, δείχνει τον πολιτικό του πολιτισμό ανέφεραν συνεργάτες του νέου πρωθυπουργού, ενώ απ’ τη Λεωφόρο Συγγρού επιχείρησαν να δικαιολογήσουν το ολίσθημα προβάλλοντας φτηνές δικαιολογίες για δήθεν κακή συνεννόηση ανάμεσα στον κ. Σταμάτη και τον κ. Παππά. Πάντως ο Αντώνης Σαμαράς στην εναγώνια προσπάθειά του να περιχαρακώσει το σκληρό πυρήνα του κόμματος του, καταφεύγει σε ακροδεξιές πρακτικές, επιλέγοντας μια διαρκή σύγκρουση με τον Αλέξη Τσίπρα. Η τακτική αυτή εξυπηρετεί αποκλειστικά σκοπιμότητες που έχουν σχέση την επικοινωνιακή διαχείριση της κρίσης στη N.Δ. και αποδεικνύει ότι όλη αυτή η φιλολογία του τέως πρωθυπουργού για ομοψυχία και συναίνεση, ακολουθήθηκε από τον αρχηγό της Ν.Δ. για να παγιδευτεί ο Αλέξης, να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και να παραταθεί για δύο ακόμη χρόνια ο χρόνος της αμαρτωλής συγκυβέρνησης.

Η παράδοση

Βρήκαμε ένα άδειο κτίριο με άδεια γραφεία. Δεν έγινε παράδοση εγγράφων ενώ πήραν και τα σαπούνια από τις τουαλέτες, υποστηρίζουν οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με πληροφορίες η εντολή που είχε δοθεί απ’ τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας ήταν να καταστραφούν όλα τα επίμαχα έγγραφα τα οποία ήταν πάρα πολλά και γι΄ αυτό είχαν αγοράσει και καινούριο μηχάνημα καταστροφής εγγράφων. Προφανώς ακολούθησαν τις οδηγίες του Μάκη Βορίδη, που είχε καλέσει τους ακροδεξιούς να πάρουν τα όπλα για να μην παραδοθεί η εξουσία στον Αλέξη Τσίπρα.

«Δεν έγινε παράδοση εγγράφων», «δεν υπήρχε κανείς να μας ξεναγήσει στο Μέγαρο Μαξίμου», «υπήρχε ένα άδειο χρηματοκιβώτιο που κάποιος μας έδωσε το κλειδί», «δεν βρήκαμε ούτε σαπούνι στις τουαλέτες», λένε συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα για την κατάσταση που αντιμετώπισαν όταν μπήκαν στο Μέγαρο Μαξίμου...

Τι λέει το ρεπορτάζ
Ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς δεν πήγε στο Μέγαρο Μαξίμου για να υποδεχθεί και να παραδώσει στο διάδοχό του κ. Αλέξη Τσίπρα. Αρχικά από τη λεωφόρο Συγγρού ανακοινώθηκε, απλά ότι «στο Μαξίμου θα μεταβεί ο γραμματέας του κ. Σαμαρά κ. Κώστας Μπούρας για να παραδώσει στον ομόλογό του από την πλευρά του κ. Τσίπρα». Η στάση αυτή προκάλεσε αίσθηση και δημιούργησε ερωτήματα, γιατί ο κ. Σαμαράς επέλεξε αυτή τη συμπεριφορά μετά το προχθεσινό τηλεφώνημα στον κ. Τσίπρα στο οποίο μάλιστα του επισήμανε ότι αυτό είναι πολιτικός πολιτισμός.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ στελέχη περί την ηγεσία έλεγαν ότι «αυτό που συνέβη είναι πρωτόγνωρο, δεν υπήρχε κανείς από την προηγούμενη κυβέρνηση να υποδεχθεί τον πρωθυπουργό κάτι που είναι ενδεικτικό του πολιτικού πολιτισμού τους». Λίγο μετά από τη λεωφόρο Συγγρού υπήρξε νέα διαρροή σύμφωνα με την οποία «ο κ. Νίκος Παπάς τηλεφώνησε στον κ. Κώστα Μπούρα και του ζήτησε να παραδώσει στο διάδοχό του κ. Δημήτρη Τζανακόπουλο» αφήνοντας να εννοηθεί ότι ήταν επιλογή του νέου πρωθυπουργού να μην τον υποδεχθεί ο κ. Σαμαράς. Πάντως μέχρι να διευκρινιστεί τι ακριβώς έγινε, είχε δημιουργηθεί η εντύπωση ότι η άρνηση ήταν επιλογή του κ. Σαμαρά και είχε προκαλέσει αρνητικά σχόλια στελεχών και βουλευτών της ΝΔ.

Σε κάθε περίπτωση ο συμβολισμός αποκαλύπτει την πρόθεση του κ. Σαμαρά να πάει σε σκληρή αντιπαράθεση και σύγκρουση με τον κ. Τσίπρα από την πρώτη στιγμή στην προσπάθειά του να παραμείνει στην ηγεσία της Ν.Δ. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η πρώτη ανακοίνωση που ανέφερε ότι «ο κ. Τσίπρας δεν ξεκίνησε καθόλου καλά» και του ασκούσε κριτική για την επιλογή του να μην δώσει θρησκευτικό όρκο κατά την ανάληψη της πρωθυπουργίας.

Νίκος Παππάς
Στην επιλογη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να μην είναι στο Μέγαρο Μαξίμου για να παραδώσει στο διάδοχό του Αλέξη Τσίπρα αποδίδει ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, το μπλέξιμο που έγινε χθες με την τελετή παράδοσης-παραλαβής. Ο κ. Παππάς διαψεύδει ότι είχε οποιαδήποτε εμπλοκή στην όλη υπόθεση. Η δήλωσή του έχει ως εξής: «Δυστυχώς, ο κύριος Σαμαράς επέλεξε να μην βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου όταν έφτασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.Αυτή η παράδοση έχει τηρηθεί από τους προηγούμενους πρωθυπουργούς, που παρέδιδαν την κυβέρνηση. Εμείς αναμέναμε να τηρηθεί και σήμερα.
Οι σχετικές διαρροές που εμπλέκουν και εμένα προσωπικά είναι απολύτως ανακριβείς και απλώς χαρακτηρίζουν τους εμπνευστές τους».


ΠΗΓΗ: kontranews.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου