Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Στο εξής, αιτήσεις στο Δήμο για τα προνοιακά επιδόματα



Στη συνέχεια θα παραπέμπονται στα αρμόδια ΚΕΠΑ

Στο εξής, τα  ΑμεΑ για να ενταχθούν στα προγράμματα των προνοιακών επιδομάτων, θα πρέπει να υποβάλλουν σχετική αίτηση στο Δήμο που υπάγονται. Στη συνέχεια θα παραπέμπονται στα αρμόδια ΚΕΠΑ, για την απαραίτητη πιστοποίηση της αναπηρίας.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εργασίας, Βασίλη Κεγκέρογλου, σε ομιλία του, αναλύθηκαν οι βασικές δομές για το σχέδιο δράσης για τα ΑμεΑ, σε ημερίδα , με θέμα, «Κοινωνική προστασία – Πρόνοια και Άτομα με Αναπηρία», που διοργάνωσε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Όπως τονίστηκε τα βήματα που θα ακολουθούνται για τη χορήγηση προνοιακών επιδομάτων είναι: 1ον Το δικαίωμα ξεκινά από την ημέρα της αρχικής αίτησης στον Δήμο 2ον Δεν ταλαιπωρούνται όσοι δεν έχουν τις λοιπές προϋποθέσεις και 3ον επίσης σημαντικό, η διαδικασία αυτή, μπορεί μετά από κοινή απόφαση των Υπουργών Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, να διεκπεραιώνεται από τα 1.100 περίπου Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών της Χώρας.

Επιπλέον, ο κ. Κεγκέρογλου ζήτησε συγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας, για τις δυσκολίες που προέκυψαν, και την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι ανάπηροι από τους επανελέγχους στα Κέντρα Πιστοποίησης της Αναπηρίας (ΚΕΠΑ). Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εργασίας «σήμερα μπορούμε να πούμε ότι έχει ομαλοποιηθεί η λειτουργία των υγειονομικών επιτροπών των ΚΕΠΑ, και ταυτόχρονα έχουμε πετύχει την προστασία των πραγματικών δικαιούχων.

Από 110.000 εκκρεμούσες αιτήσεις πέρυσι το Φεβρουάριο, σήμερα αυτές δεν υπερβαίνουν τις 10.000. Με την δια βίου διάρκεια ισχύος της γνωμάτευσης των ΚΕΠΑ για 43 παθήσεις, μειώθηκε η ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών και συνεχίζουμε την προσπάθεια για την ένταξη και άλλων μη αντιστρεπτών παθήσεων και την άρση αδικιών, όπου υπάρχουν».



Πηγή : dimokratiki



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου