Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Δεύτερο διαμέρισμα τζιχαντιστών εντοπίστηκε στην Αθήνα



Ένα δεύτερο διαμέρισμα, το οποίο χρησιμοποιούσαν Αλγερινοί που φέρονται να σχετίζονταν με τον «πυρήνα τζιχαντιστών» του Βελγίου, εντόπισε η ΕΛΑΣ κοντά στον σταθμό Λαρίσης, έπειτα από την ανακάλυψη του πρώτου διαμερίσματος στο Παγκράτι.

Μέσα στο διαμέρισμα, αποκαλύπτει Το Βήμα, οι διωκτικές αρχές εντόπισαν επτά γαλλικά διπλώματα οδήγησης, τα στοιχεία των οποίων έχουν ήδη σταλεί στο εξωτερικό για να διασταυρωθούν με άλλα στοιχεία της έρευνας για την δράση των τζιχαντιστών.

Στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη μιλούν για νέο σημαντικό εύρημα, το οποίο όμως δημιουργούν ανησυχία ότι ενδέχεται να υπάρχει στην Ελλάδα «πυρήνας ισλαμιστών» που έχει επιτελικό ρόλο και μπορεί να λειτουργεί ως μηχανισμός προώθησης σε χώρες της ΕΕ μελών του ISIS που αρχίζουν να επιστρέφουν από το πολεμικό μέτωπο.

Υπενθυμίζεται ότι στις 17 Νοεμβρίου είχε συλληφθεί σε διαμέρισμα στο Παγκράτι ένας 33χρονος Αλγερινός που εκδόθηκε με συνοπτικές διαδικασίες στο Βέλγιο κι ήδη προφυλακίστηκε.

Το κινητό τηλέφωνο του 33χρονου βρέθηκε να επικοινωνούσε με τζιχαντιστές που έδιναν το «παρών» στην πόλη Βερβιέ του Βελγίου. Είχαν επιστρέψει από τη Συρία και φέρονται να οργάνωναν αιματηρές επιθέσεις στην ευρωπαϊκή χώρα.

Στη διάρκεια επιχείρησης της βελγικής αστυνομίας στις 15 Ιανουαρίου σκοτώθηκαν δύο από τα πρώην μέλη του ISIS.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία οι ελληνικές αρχές είχαν ενημερωθεί ασαφώς -από Βέλγο αξιωματούχο που είχε φθάσει εσπευσμένα στην χώρα μας- πριν από την εν λόγω επιχείρηση των βελγικών αρχών ότι «θα εξαρθρωθεί πυρήνας του ISIS στο έδαφος της χώρας αυτής καθώς κι ότι υπάρχει σχετιζόμενος πυρήνας τζιχαντιστών στην Ελλάδα».

Όμως η περαιτέρω προσπάθεια συνεργασίας των ελληνικών αρχών με τους βέλγους αξιωματικούς φέρεται ήταν για αρκετές ημέρες προβληματική.

Newsroom ΔΟΛ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου