Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Γαλλία: «Λήστεψαν βενζινάδικο οι μακελάρηδες-Είχαν όχημα φορτωμένο με όπλα»



Μεγάλη είναι η κινητοποίηση των γαλλικών αρχών, καθώς σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας τις οποίες επικαλούνται γαλλικά μέσα, ιδιοκτήτης βενζινάδικου στην Aisne, στη βόρεια Γαλλία, «αναγνώρισε επισήμως» τους δυο εκτελεστές που αιματοκύλησαν την εφημερίδα Charlie Hebdo, σκοτώνοντας 12 ανθρώπους.

Οι δυο δράστες Σερίφ και Σαϊντ Κουασί, 32 και 34 ετών, επέβαιναν σε ένα Renault Clio με πλαστές πινακίδες και φορούσαν κουκούλες. Όπλα διακρίνονταν στο πίσω μέρος του οχήματος.
«Οι δυο άνδρες φορούν κουκούλες, έχουν καλάσνικοφ και ρουκετοεκτοξευτήρες» δηλώνει πηγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού Le Point και της εφημερίδας Le Parisien, οι δυο τρομοκράτες έκλεψαν βενζίνη και τρόφιμα από το βενζινάδικο περίπου στις 10.30 σήμερα το πρωί (τοπική ώρα) και κατευθύνθηκαν προς το Παρίσι.
Μεγάλη είναι η κινητοποίηση της αστυνομίας, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που ανεβαίνουν στο διαδίκτυο έχει αποκλειστεί και δρόμος στην περιοχή Βοσιέν.
Ένα τρίτο άτομο, ο 18χρονος που θεωρούνταν ύποπτος για συνέργεια στους φόνους, παραδόθηκε το βράδυ στις αρχές.



Σήμερα, μία μόλις ημέρα μετά την πολύνεκρη, τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας «Charlie Hebdo» η Γαλλία συνεχίζει να ζει στιγμές τρόμου, καθώς σημειώθηκαν δυο νέες επιθέσεις με πυροβολισμούς κατά αστυνομικών και έκρηξη κοντά σε τέμενος.
Δυστυχώς η αστυνομικός που τραυματίστηκε βαριά στο Μονρούζ στα νότια του Παρισιού, υπέκυψε στα τραύματά της.



Πηγή : ethnos.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου