Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Μηλιός: Θα έρθουμε σε συμφωνία χωρίς πιστωτικό γεγονός


Μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει σε συμφωνία με τους δανειστές χωρίς πιστωτικό γεγονός, όμως «κάποια τεχνικά ζητήματα» της διαπραγμάτευσης δεν είναι δυνατό να αποκαλυφθούν στα μέσα ενημέρωσης, δήλωσε ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής της Κουμουνδούρου Γιάννης Μηλιός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Τόνισε πως βασικός όρος που θα θέσει μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στους εταίρους θα είναι ο τερματισμός της λιτότητας, με επιπλέον στόχους το «κούρεμα» μεγάλου μέρους του χρέους και τη σύνδεση της αποπληρωμής του υπόλοιπου με ρήτρα ανάπτυξης, που θα επιτρέπει και ένα «μορατόριουμ πληρωμών».

Επανέλαβε ωστόσο τη δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα πως η Κουμουνδούρου δεν θα δημιουργήσει ελλείμματα που θα παραβιάζουν το Σύμφωνο Σταθερότητας, αλλά θα υποστηρίζει την πρόταση της Ιταλίας για μη συνυπολογισμό των δημοσίων επενδύσεων στο έλλειμμα.

Μια κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας «θα συνεχίσει να πληρώνει τις υποχρεώσεις της χώρας» και δεν θα παραβιάσει τις ευρωπαϊκές συμφωνίες, σημείωσε από την πλευρά της η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, μιλώντας στο σταθμό μας.

Τόνισε πως το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης που έχει εξαγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο «ορισμός του ΄λεφτά υπάρχουν’» τη στιγμή που δεν υπάρχει καμία τέτοια δυνατότητα και υπενθύμισε πως, με βάση ευρωπαϊκούς κανονισμούς, η Κομισιόν έχει το δικαίωμα να «παγώσει» κονδύλια προς χώρες που παραβιάζουν το Σύμφωνο Σταθερότητας.

«Ας μας πουν πώς θα το κάνουν, για να δώσουμε την τεχνογνωσία σε άλλες χώρες που θέλουν να παραβιάσουν το Σύμφωνο», σχολίασε ειρωνικά.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε κατηγορηματικά πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση μείωσης της βασικής σύνταξης.


Πηγή : sofokleousin.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου