Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Και Νονός ο Τσοχατζόπουλος είναι κατηγορούμενος στο κύκλωμα εκβιαστών



Ο Άκης Τσοχατζόπουλος βρίσκεται μεταξύ των κατηγορούμενων για το κύκλωμα εκβιαστών και μπράβων που εξάρθρωσε η ΕΛΑΣ. Το κύκλωμα απαρτίζουν επίσης μεγαλομπράβοι της νύχτας, ένας μεγαλοδικηγόρος, ένα πρώην μεγαλοστέλεχος που προφυλακίστηκε για μίζες, έξι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, μία νεαρή δικηγόρος και ο απότακτος αστυνομικός που συνελήφθη ως συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σκοπός της οργάνωσης ήταν να τοποθετεί βόμβες κατά παραγγελία, είτε για ποινικούς είτε για τρομοκράτες.

Η εμπλοκή του φέρεται να αφορά στην εκβίαση κρατούμενου πρώην στενού συνεργάτη του (με κάθε τρόπο, πιθανόν με τοποθέτηση βομβών σε συγγενικά του πρόσωπα), για τον οποίο θεωρεί πως «του έφαγε λεφτά». Μάλιστα φέρεται να αναφέρεται η φράση «έχει 500 εκατομμύρια σε χρυσό στην Ελβετία».

Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης τη δικογραφία, που περιλαμβάνει 37 άτομα, θα αναλάβει ανακριτής διαφθοράς.

Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για σειρά κακουργηματικών πράξεων και συγκεκριμένα για: διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και από κοινού, έκρηξη κατά συρροή και από κοινού, παραβάσεις σε σχέση με εκρηκτικές ύλες κατ’ εξακολούθηση, εκβίαση κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, ξέπλυμα βρώμικους χρήματος, διακεκριμένη οπλοκατοχή και κατοχή εκρηκτικών υλών, ηθική αυτουργία στα παραπάνω αδικήματα, ενεργητική και παθητική δωροδοκία, απλή συνέργεια στην παθητική δωροδοκία και παράβαση καθήκοντος που αφορά σωφρονιστικούς υπαλλήλους. 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου